Studia podyplomowe "Rzemieślniczy wyrób żywności tradycyjnej i nowoczesnej"
Jednostka prowadząca:
Wydział Technologii Żywności
Katedra Technologii Węglowodanów i Przetwórstwa Zbóż
Adres: 30-149 Kraków, ul. Balicka 122
Telefon: (0-12) 662-48-52, 662-47-73
E-mail: studia.podyplomowe.ktwipz1@urk.edu.pl
Informacji udziela:
Dr hab. inż. Magdalena Krystyjan, Prof. URK; tel. (0-12) 662-48-52,
Dr inż. Anna Areczuk; tel.: (0-12) 662-47-73
Czas naboru: 15 maj – 15 wrzesień
Dokonanie zgłoszenia rekrutacyjnego na stornie https://erk.urk.edu.pl/pl/ (pomocne informacje dostępne na stornie https://rekrutacja.urk.edu.pl/)
Studia umożliwiają zdobycie bądź doskonalenie wiedzy przedmiotowej, przez absolwentów szkół wyższych o dowolnym poziomie i profilu, przyporządkowanych do dyscypliny technologia żywności i żywienia, rolnictwo, zootechnika lub pokrewnych. Ponadto słuchacze zdobywają i doskonalą wiedzę z zakresu rzemieślniczego wyrobu żywności tradycyjnej i regionalnej, a także poznają sposoby wytwarzania żywności nowoczesnej.
Absolwent studiów podyplomowych zdobędzie:
- ogólną wiedzę z zakresu żywienia człowieka oraz złożonych procesów technologii żywności, ich wzajemnych powiązań oraz roli człowieka w kształtowaniu tych powiązań,
- pogłębioną wiedzę na temat produkcji żywności tradycyjnej i nowoczesnej, z uwzględnieniem aspektów prawnych, społecznych i środowiskowych,
- praktyczne umiejętności umożliwiające rzemieślniczy wyrób żywności bezpiecznej, o wysokiej jakości,
- zdolności krytycznego rozumienia zdobytej wiedzy i umiejętności do opisu oraz analizy typowych zjawisk i problemów związanych z rzemieślniczym wyrobem żywności tradycyjnej i nowoczesnej.
więcej informacji
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/