Artykuł o Tematyce Ekologicznej Szkolenie e-learningowe pn. „Zielona przedsiębiorczość – zarządzanie przedsiębiorstwem w zgodzie z ochroną środowiska i ekologią”

Aktualności Rolnicze

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie oddział w Krakowie zaprasza na szkolenie e-learningowe pod nazwą: „Zielona przedsiębiorczość – zarządzanie przedsiębiorstwem w zgodzie z ochroną środowiska i ekologią”, które odbędzie się w dniach 30 kwietnia – 30 maja 2018 roku. Głównym celem szkolenia jest przekazanie wszystkim zainteresowanym praktycznych umiejętności w zakresie zarządzania [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejOZE przyszłością polskiego rolnictwa

Aktualności Rolnicze

W sobotę, 14 kwietnia 2018 r., odbyła się konferencja pn. „Odnawialne źródła energii przyszłością polskiego rolnictwa”, którą zorganizował Związek Zawodowy Rolników Rzeczpospolitej Solidarni. Patronat nad imprezą objęli m.in. Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. W wydarzeniu wziął udział Krzysztof Jurgiel, Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Michał Wiśniewski, [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejXI Ogólnopolski Konkurs na Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne w 2018 roku

Aktualności Rolnicze

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu zapraszają Wojewódzkie Ośrodki Doradztwa Rolniczego do udziału w XI OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE NA NAJLEPSZE GOSPODARSTWO EKOLOGICZNE W 2018 ROKU. Konkurs organizowany jest w dwóch kategoriach: „ekologia – środowisko” i „ekologiczne gospodarstwo towarowe”. Konkurs ma na celu identyfikację i szerzenie [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejNie marnujmy żywności nie tylko od święta

Aktualności Rolnicze

„Okres świąteczny to czas kiedy zdarza nam się kupować zdecydowanie więcej żywności niż potrzebujemy. Nie przesadzajmy z robieniem zapasów jedzenia, żeby nie stawało się ono później odpadem. A robiąc świąteczne zakupy korzystajmy z toreb wielokrotnego użytku” – zachęca Sławomir Mazurek, wiceminister środowiska. O marnotrawieniu żywności Marnotrawienie żywności [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejEuropejczycy chcą jeść naturalnie - to szansa dla polskich producentów

Informacje Prasowe

  Z raportu „Innowacyjność vs. zdrowie. Szanse dla marek spożywczych”1 opracowanego przez firmę analityczną Mintel dla Banku Zachodniego WBK wynika, że prawie 1/3 wszystkich nowych produktów z kategorii żywności i napojów wprowadzonych w Europie między październikiem 2016 r. a wrześniem 2017 r., miała oświadczenia „naturalne”. Najwięcej takich nowości pojawiło się na bardzo ważnych dla [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejDziałanie rolnictwo ekologiczne PROW 2014-2020 najważniejsze zmiany od 2018 roku

Aktualności Rolnicze

7 marca 2018 r. w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi odbyło się spotkanie informacyjne skierowane do doradców rolnośrodowiskowych, w trakcie którego omówione zostały najważniejsze zmiany obowiązujące w tegorocznej kampanii naboru wniosków. Zmiany w tegorocznej kampanii wprowadzone zostały rozporządzeniem MRiRW z dnia 15 września 2017 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »