Kapusta i buraki kontra rak żołądka

Porady Rolnicze

Kapusta i buraki kontra rak żołądka Prozdrowotne właściwości soku z kiszonej kapusty i buraczanego zakwasu znane są od wieków. W medycynie ludowej produkty te stosowane były m.in. do łagodzenia dolegliwości związanych z infekcjami wirusowymi i bakteryjnymi czy problemami z trawieniem. Warto przygotowywać je zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym, gdy szczególnie należy dbać o odporność organizmu. Sok z kiszonej kapusty i zakwas buraczany są źródłem [więcej...]

FBI o agroterroryzmie

Aktualności Rolnicze

FBI o agroterroryzmie Co to jest agroterroryzm? Jakie niesie ryzyko dla gospodarki? Co zrobić, żeby ustrzec zwierzęta hodowlane i uprawy roślinne przed rozprzestrzenianiem się chorób? – na te i wiele innych pytań odpowiadają, na zorganizowanej w Warszawie w dniach 19-20 września br. konferencji szkoleniowej, przedstawiciele Federalnego Biura Śledczego (FBI) i inspekcji weterynaryjnej Stanów Zjednoczonych (APHIS). W konferencji biorą [więcej...]

O agroterroryzmie z ekspertami FBI

Aktualności Rolnicze

O agroterroryzmie z ekspertami FBI       Co to jest agroterroryzm? Jakie niesie ryzyko dla gospodarki? Co zrobić, żeby ustrzec zwierzęta hodowlane i uprawy roślinne przed rozprzestrzenianiem się chorób? – to tematy omawiane podczas otwartej dziś w Warszawie dwudniowej konferencji szkoleniowej. W uroczystości otwarcia  uczestniczył podsekretarz stanu [więcej...]

W SGGW powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych

Aktualności Rolnicze

W SGGW powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych W Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego powstanie Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych. Inwestycja zostanie sfinansowana w części ze środków Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Wiceprezes Rady Ministrów, Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego Jarosław Gowin oraz Rektor SGGW profesor Wiesław Bielawski podpisali umowę umożliwiającą budowę Centrum. Innowacyjne Centrum Nauk Żywieniowych to projekt Wydziału [więcej...]

SGGW zaprasza na studnia podyplomowe "Rośliny i surowce roślinne dla zdrowia - jakość i wykorzystanie"

Aktualności Rolnicze

SGGW zaprasza na studnia podyplomowe Trwa rekrutacja na Podyplomowe studia „ROŚLINY I SUROWCE ROŚLINNE DLA ZDROWIA – JAKOŚĆ I WYKORZYSTANIE” na Wydziale Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu SGGW w Warszawie Program studiów uwzględnia tematykę kursu z zakresu towaroznawstwa zielarskiego, wymaganą do uzyskania kwalifikacji niezbędnych do prowadzenia sklepów zielarsko-medycznych, zgodnie z Rozporządzeniem Min. Zdrowia z dn. [więcej...]

Środki ochrony roślin i nawozy

Informacje Prasowe

Środki ochrony roślin i nawozyPomimo usilnych starań stan roślin w twoim ogrodzie pozostawia wiele do życzenia? Rozwiązaniem problemu mogą okazać się nawozy i środki ochrony roślin.   Piękny i zadbany ogród stanowi prawdziwą ozdobę dosłownie każdego domu. Niemniej jednak każdy amator ogrodnictwa doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że w praktyce uzyskanie pożądanego efektu wymaga sporej ilości pracy. Zdarza się jednak, że pomimo naszych starań [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »