Gobarto porządkuje strukturę Grupy

 

W dniu 28 grudnia br. podczas Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy Gobarto S.A. podjęto uchwały, umożliwiające spółce dalszy rozwoju segmentu przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin.

Akcjonariusze Gobarto jednomyślnie wyrazili zgodę m.in. na zawarcie dwóch umów ze spółką Zakłady Mięsne Silesia S.A., dotyczących dzierżawy zorganizowanej części przedsiębiorstwa: zakładu przetwórstwa położonego w Ciechanowie oraz dwudziestu pięciu sklepów, w których prowadzona jest sprzedaż detaliczna wędlin oraz mięsa. Obie umowy zostały zawarte w dniu 2 listopada br.


Jednocześnie, podczas NWZA, podjęto uchwały o zbyciu zorganizowanych części tego przedsiębiorstwa na rzecz spółki zależnej Zakłady Mięsne Silesia S.A. oraz zbyciu lub wydzierżawieniu zakładu przetwórstwa w Ciechanowcu.


- Decyzja podyktowana jest potrzebą budowy w ZM Silesia S.A. centrum kompetencyjnego w zakresie produkcji przetworzonej mięsa i wędlin dla całej grupy kapitałowej Gobarto. - mówi Dariusz Formela, prezes zarządu Gobarto S.A.

 

Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

125ml milk

TAGI: gobarto; przetwórstwa; silesia; zakładu; strukturę; zbyciu; części; porządkuje; produkcji; wędlin; podjęto; podczas; zakłady; mięsne; mięsa; zależnej; przedsiębiorstwa; spół;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »