Jedna z najnowocześniejszych hal rozbioru mięsa wołowego w Europie z posadzkami Flowfresh

Jedna z najnowocześniejszych hal rozbioru mięsa wołowego w Europie z posadzkami FlowfreshAntybakteryjne posadzki Flowfresh, wykonane w technologii i z materiału dostarczonego przez Flowcrete Polska, zostały zastosowane w nowo otwartej hali rozbioru mięsa wołowego Zakładów Mięsnych Zakrzewscy. Jest to jedna z największych i najnowocześniejszych hal produkcyjnych tego typu w Europie.   Zakłady Mięsne Zakrzewscy to rodzinna firma prowadzona od ponad 20 lat przez braci Janusza i Dariusza Zakrzewskich w Kosowie [więcej...]

Dbaj o plony i wygrywaj bony!

Dbaj o plony i wygrywaj bony! ANWIL po raz drugi zaprasza rolników do udziału w konkursie „Plony i bony”, w którym mogą wygrać ponad 200 kart paliwowych o wartości 500 zł każda do realizacji na stacjach ORLENU. Włocławska spółka z Grupy ORLEN jest producentem uniwersalnych nawozów azotowych CANWIL z magnezem oraz CANWIL S, gwarantujących obfite i wysokiej jakości plony. Dodatki magnezu oraz siarki zwiększają efektywność [więcej...]

FEERUM uruchomiło nowoczesny obiekt na Farmie Redło.

FEERUM uruchomiło nowoczesny obiekt na Farmie Redło.  Zespół suszarniczo – magazynowy o pojemności blisko 20 tys. ton, zrealizowany przez FEERUM S. A. przeszedł pomyślnie próby technologicznie i rozpoczął pracę. Jest to jedna z 7 realizacji spółki oddanych do użytku w tym półroczu na północy kraju. W centrum Pomorza Zachodniego powstał nowoczesny, kompleksowy zespół suszarniczo - magazynowy przystosowany do pracy ciągłej o wydajności [więcej...]

Na zagranicznych rynkach konkurujemy ceną. Brakuje strategii i marki parasolowej

Na zagranicznych rynkach konkurujemy ceną. Brakuje strategii i marki parasolowej Polska żywność ma szansę odnieść sukces za granicą, ale niezbędna jest odpowiednia strategia. Podstawą ekspansji zagranicznej jest patriotyzm zakupowy na rodzimym rynku. To główne wnioski z debaty „Made in Poland – jak wykreować modę na polskie produkty. Polska żywność – szanse i perspektywy”, która odbyła się 14 października w ramach Agro Days. Dni Hodowcy 2017 w Warszawie.   O [więcej...]

Najdroższe danie świata: 321 dolarów za ryż z fasolą

Najdroższe danie świata: 321 dolarów za ryż z fasolą W Nowym Jorku koszt tego podstawowego dania to 0,6% dziennych dochodów, podczas gdy w Sudanie Południowym wskaźnik ten wynosi 155% Uwzględnienie siły nabywczej pieniądza w koszcie posiłku obnaża skalę problemu niedożywienia   Warszawa/Londyn, 16 października 2017r. – Wyniki nowego raportu Światowego Programu Żywnościowego ONZ (World Food Programme, WFP) i Mastercard pokazały, [więcej...]

Anuga 2017 – sukces polskiej branży mleczarskiej

Anuga 2017 – sukces polskiej branży mleczarskiejW dniach 7-11 października 2017 r. odbywały się targi Anuga 2017, Polska Izba Mleka zorganizowała udział siedmiu przedsiębiorstw z branży mleczarskiej w ramach wspólnego stoiska tj. SM Mlekovita, SM Ryki, OSM Sierpc, SM Spomlek, OSM Piątnica, Bartex, OSM Łowicz. Targi Anuga odbywają się co 2 lata w Kolonii (Niemcy) i są to największe targi spożywcze w Europie oraz najważniejsza na świecie platforma biznesowa dla międzynarodowego [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »