FoodFakty Safety Week to wydarzenie organizowane przez portal FoodFakty w ramach tegorocznych obchodów Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021 przypadającego na 7 czerwca. Zostało ono objęte patronatem przez Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów-Rolno Spożywczych, który odpowiada w Polsce za koordynację współpracy z Komisją Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO - pomysłodawcą obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności na świecie.
FoodFakty Safety Week odbędzie się w terminie 7-11 czerwca 2021 roku na platformie on-line. W trakcie pięciu dni trwania powyższego e-forum wystąpi 35 ekspertów z instytucji rządowych, środowisk akademickich oraz sektora prywatnego. Wśród prelegentów prezentacje wygłoszą również pracownicy działającego w GIJHARS Punktu Kontaktowego Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski, który wspiera merytorycznie wydarzenie od początku jego organizacji. Prelekcje dotyczyć będą globalnej roli KKŻ FAO/WHO w kształtowaniu kultury bezpieczeństwa żywności oraz nowych ogólnych zasad higieny żywności wraz z systemem HACCP zatwierdzonych pod koniec 2020 roku.
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Chęć uczestnictwa można zgłosić za pośrednictwem formularza rejestracyjnego do czego serdecznie Państwa zachęcamy.
Więcej informacji na temat programu FoodFakty Safety Week oraz samego Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2021 znajdą Państwo na stronach internetowych organizatora oraz Komisji Kodeksu Żywnościowego.
Zachęcamy także do śledzenia naszych aktualności.
Źródło
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
https://www.gov.pl/web/ijhars