Jakość handlowa pieczywa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa pieczywaW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej pieczywa (ze szczególnym uwzględnieniem weryfikacji oznakowania). Objęto nią 157 piekarni produkujących m.in. pieczywo na zakwasie, deklarowane jako „bezglutenowe” lub „o bardzo niskiej zawartości glutenu” oraz półcukiernicze. Cechy organoleptyczne W zakresie cech [więcej...]

Jakość handlowa pieczywa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa pieczywa Jakość handlowa pieczywa W I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej pieczywa (ze szczególnym uwzględnieniem weryfikacji oznakowania). Objęto nią 157 piekarni produkujących m.in. pieczywo na zakwasie, deklarowane jako „bezglutenowe” lub „o bardzo niskiej zawartości glutenu” oraz półcukiernicze. Cechy organoleptyczne W [więcej...]

Jakość handlowa świeżych owoców i warzyw

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa świeżych owoców i warzywW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej świeżych owoców i warzyw. Objęto nią 78 podmiotów działających na początkowych etapach łańcucha dystrybucji. Skontrolowano 501 partii, w tym głównie krajowych jabłek i warzyw korzeniowych oraz gatunków pochodzących z innych krajów (np. owoców cytrusowych, kiwi, [więcej...]

Jakość handlowa napojów bezalkoholowych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa napojów bezalkoholowychW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej napojów bezalkoholowych. Objęto nią 43 producentów gazowanych i niegazowanych napojów, w tym dedykowanych dla dzieci i młodzieży. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 46 partii. Z uwagi na niewłaściwą klarowność zakwestionowano 1 partię (2,2%). Parametry [więcej...]

Jakość handlowa piwa

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa piwa Jakość handlowa piwa W I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej piwa, którą objęto 46 producentów. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 32 partie. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano w 79 partiach, z czego 12 zakwestionowano (15,2%). Stwierdzone [więcej...]

Strategia Farm to Fork

Aktualności Rolnicze

Strategia Farm to Fork Strategia Farm to Fork Komisja Europejska opublikowała 20 maja 2020 roku Strategię "od pola do stołu" na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego (F2F). Dokument jest kluczowym elementem europejskiego porozumienia w sprawie ochrony środowiska (European Green Deal). Celem strategii jest całościowa zmiana podejścia do produkcji żywności, a także wyznaczenie w tym zakresie światowego [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »