Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie zaprasza w dniu 01.03.2024 r. w godz. 12.30 - 18.00 na webinarium nt.: Dobre praktyki higieny produkcji żywności. Produkcja żywności w gospodarstwie – zasady znakowania i wprowadzania jej na rynek. Podczas szkolenia omówione zostaną między innymi następujące zagadnienia dotyczące:
- przepisów bezpieczeństwa żywności,
- przepisów prawa żywnościowego, z uwzględnieniem jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych w zakresie znakowania,
- wymogi dla artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
- wymogi dla opakowania artykułów rolno-spożywczych wprowadzanych do obrotu,
- przepisów dobrej praktyki produkcyjnej,
- przepisów dotyczących rejestracji produkcji żywności w warunkach domowych,
- przepisów dotyczących wymagań higienicznych w warunkach domowych – najistotniejsze zagrożenia mikrobiologiczne, chemiczne i fizyczne,
- wymogi dla miejsca obróbki, przygotowywania i przechowywania żywności.
Szkolenie skierowane jest do rolników, domowników rolników, mieszkańców obszarów wiejskich, doradców zatrudnionych w państwowych i prywatnych jednostkach doradczych oraz zainteresowanych tematem.
Termin zgłoszeń: 26 lutego 2024 roku
Liczba miejsc: 100
Rejestracja na szkolenie odbywa się poprzez platformę eCDR pod adresem: https://planowanie.cdr.gov.pl/szkolenia/ (decyduje kolejność zgłoszeń).
Osoby do kontaktu:
w sprawach merytorycznych:
Agnieszka Pardo mail: a.pardo@cdr.gov.pl, tel. 22 125 62 22
w sprawach organizacyjnych:
Karolina Świstak, mail: k.swistak@cdr.gov.pl, tel. 532 547 037
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/