Ugaś pragnienie!
18-11-2013
Mleczne napoje fermentowane to bardzo wartościowe produkty – smaczne, zdrowe i orzeźwiające!
Mleczne napoje fermentowane otrzymywane są z pasteryzowanego mleka o ustalonej zawartości tłuszczu, poddanego fermentacji przez specyficzne mikroorganizmy (odpowiednie dla danego napoju). Najpopularniejszymi mlecznymi napojami fermentowanymi są:
jogurt,
kefir,
maślanka,
mleko zsiadłe,
mleko acydofilne.
Mleczne napoje fermentowane dzielą się na:
1. naturalne (nie zawierają ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo