Kuchnia Polska – wczoraj i dziś

upemiUnia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego jest współorganizatorem i głównym sponsorem konkursu kulinarnego, który odbędzie się w dniach 14-16 czerwca w Pułtusku. Udział UPEMI w konkursie kulinarnym „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” to element idei organizacji, która dba o jakość jedzenia, a tym samym o jakość życia konsumentów.

To już V edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”, którego głównym organizatorem jest Stefan Birek – szef kuchni Hotelu Lord. Celem zmagań jest propagowanie polskiej sztuki kulinarnej, łączenie w gotowaniu nowoczesności z tradycją. Zmagania odbywają się w dwóch kategoriach – dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Do zadań uczestników będzie należało przygotowanie zimnej lub gorącej przekąski z wykorzystaniem okonia, sera pleśniowego, świeżego rabarbaru i ziół, a także dania głównego – schabu, selera, małosolnego ogórka i chrzanu.

Jeżeli mowa o schabie – nie sposób nie wspomnieć o mięsie wytwarzanym w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP. Jest on zapewnieniem dla kucharzy i konsumentów najwyższych walorów odżywczych i smakowych. Proces produkcji mięsa z logotypem QAFP jest kontrolowany na każdym etapie, co wyklucza obecność wad.

 

 

 


znak QAFP pelny kolor„Wyroby QAFP idealnie wpisują się w nazwę samego konkursu, są dowodem na świetne połączenie tradycji z nowoczesnością. Z jednej strony są wytwarzane według starodawnych receptur, mają prawdziwy smak nawiązujący do dzieciństwa. Z drugiej zaś strony są wytwarzane według najnowocześniejszych metod, przy użyciu innowacyjnych technologii spożywczych.” – podkreśla prezes UPEMI Wiesław Różański.

Ale o wysokich walorach odżywczych i smakowych wyrobów z charakterystycznym logotypem QAFP będą mogli dowiedzieć się nie tylko kucharze i uczniowie szkół gastronomicznych, którzy biorą udział w konkursie.

Ambasadorzy Systemu QAFP – aktorzy Paweł Królikowski i Piotr Machalica będą zachęcali gości do degustacji wędlin, potraw z mięsa wieprzowego i drobiowego.

 


www.qafp.pl
www.upemi.pl
 


Dzięki uprzejmości Magazynu "Nowa Wieś Europejska"
Logo Magazynu - Nowa Wieś Europejska
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

125ml milk

upemi
TAGI: ; polska; wczoraj; jakość; szkół; mięsa; „kuchnia; odżywczych; udział; konkursu; według; będą; strony; głównym; kuchnia; nazwę; ś;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »