„IDĄ ŚWIĘTA” Z WIEPRZOPEDIĄ

Podczas imprezy Idą Święta w Muzeum Etnograficznym w Zielonej Górze zs. w Ochli,  23 listopada br.  odbyła się smaczna promocja tradycyjnych wyrobów wędliniarskich z lubuskich lokalnych masarni. Na stoisku Lubuskiej Izby Rolniczej  w Kamiennej Zagrodzie,  w regionalnej scenerii i świątecznym klimacie,  można było spróbować  wędlin – szynek, polędwic, kiełbas. Ponadto liczni uczestnicy  imprezy  lepili uszka i pierogi wigilijne, zdobili  pierniki, bombki z opłatków, bibuły, stroiki  i inne ozdoby świąteczne.   Celem  degustacji  było  propagowanie idei zdrowego żywienia w oparciu o mięso wieprzowe i jego przetwory oraz przypominanie polskich tradycji przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin z wieprzowiny. Tradycyjne smaki polskich wędlin to duży atut naszej żywności. Hostessy częstowały wędlinami oraz rozdawały materiały – wieprzopedia.pl. Minidegustacja cieszyła się uznaniem wraz z kojarzącym się zapachem i smakiem polskiej tradycji.

Red.





 

Źródło
Lubuska Izba Rolnicza
http://lir.agro.pl/

125ml milk

IMG 3266 150x150
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: ; ; polskich; wędlin; tradycji; przetwory; produkcji; wieprzowe; mięsa; przetwórstwa; zdrowego;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »