MINIDEGUSTACJA W PARKU KRASNALA

solusPodczas imprezy plenerowej  „Zielone Ogrody” w Nowej Soli 9 maja 2015 r. przy Parku Krasnala  odbędzie się smaczna promocja tradycyjnych wyrobów wędliniarskich z lubuskich lokalnych masarni, zorganizowana przez Lubuską Izbę Rolniczą  w ramach projektu promocyjnego „Smaki polskie-polska tradycja” wieprzopedia.pl. W bajkowej scenerii i wiosennym klimacie można będzie spróbować  swojskich wędlin – szynek, polędwic, kiełbas. Krasnal SOLUŚ zachęci do jedzenia wszystkich niejadków! Celem  degustacji  będzie propagowanie idei zdrowego żywienia w oparciu o mięso wieprzowe i jego przetwory oraz przypominanie polskich tradycji przetwórstwa mięsa i produkcji wędlin z wieprzowiny. Tradycyjne smaki polskich wędlin to duży atut naszej żywności. Hostessy będą częstowały wędlinami oraz rozdawały materiały – wieprzopedia.pl. Kultywuj smak polskiej tradycji! Zapraszamy całe rodziny – zwłaszcza dzieci i młodzież!

image004

 

 

Źródło
Lubuska Izba Rolnicza
http://lir.agro.pl/

125ml milk

solus
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: ; wędlin; będzie; polskich; przetwory; wieprzowe; tradycji; mięso; przetwórstwa; żywienia; ;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »