Masło – wiesz, co jesz?
09-10-2013
Nie wszystko, co znajduje się na sklepowych półkach jest masłem – ostrzega prezes Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich – Waldemar Broś
Masło to, najprościej mówiąc, tłuszcz pochodzenia zwierzęcego uzyskiwany z mleka, najczęściej krowiego, a rzadziej także z owczego i koziego. Powstaje w wyniku naturalnego procesu, tj. zmaślania wydzielonej z mleka i odpowiednio przygotowanej śmietanki. Jest wartościowym i w pełni naturalnym produktem ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo