Zapraszamy na szkolenie, które odbędzie się online, w dniach 09-11 grudnia 2020 roku (4 godziny każdego dnia), pn.:
„Żywność w świetle obowiązujących przepisów. Jakość zdrowotna żywności, dodatki do żywności, antybiotykoodporność u ludzi, przeciwdziałanie marnotrawstwu żywności "
Celem szkolenia jest popularyzowanie zdrowszego odżywiania i prawidłowych nawyków żywieniowych; przybliżenie zagadnienia korelacji: żywność, żywienie i zdrowie, a jakość zdrowotna żywności i jej wartość odżywcza; szerzenie wiedzy dotyczącej higieny żywności i żywienia; wskazanie zagrożeń w żywności i sposoby ich minimalizowania; zwiększenie świadomości dotyczącej bezpieczeństwa i jakości spożywanej żywności; upowszechnianie wiedzy dotyczącej poprawnego stosowania antybiotyków i hormonów w żywieniu zwierząt i ich wpływu na zdrowie człowieka; podniesienia świadomości odnośnie marnotrawstwa jedzenia, jego skutków społecznych i ekonomicznych oraz analiza możliwych rozwiązań; promowanie produktów żywnościowych o wysokiej jakości odżywczej.
Uczestnicy:
Szkolenie skierowane jest do doradców zajmujących się tematyką gospodarstwa domowego, żywienia rodziny oraz innych osób zainteresowanych tematyką szkolenia.
Uczestnictwo w szkoleniu jest bezpłatne.
Karty zgłoszenia prosimy przesyłać do 04.12.2020 r. na adres e-mail: a.korczykowska@cdr.gov.pl
Anna Korczykowska, tel. 22-125 62 96,
W innych sprawach można kontaktować się z: Małgorzata Pucek, tel. 517 111 507,
e-mail: m.pucek@cdr.gov.pl
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/