Uprzejmie informujemy, że w dniu 12 grudnia 2013 roku w Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu odbędzie się szkolenie nt. „Systemy zapewnienia bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności w gospodarstwie i małym zakładzie” na które serdecznie zapraszamy doradców rolnych z WODR zajmujących się problematyką możliwości prowadzenia produkcji żywności przetworzonej w gospodarstwie rolnym i związanych z tą działalnością wymagań prawa żywnościowego w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Program szkolenia składa się z części teoretycznej oraz praktycznej - warsztaty, które mają na celu przekazanie wiedzy praktycznej w zakresie opracowania dokumentacji GMP/GHP i HACCP dla zakładów, w których prowadzone jest przetwórstwo żywności w małych zakładach z surowców wyprodukowanych w gospodarstwie. Zajęcia prowadzone będą przez przedstawicieli Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie – Katedra Zarządzania Jakością.
Szkolenie rozpocznie się o godzinie 10.00 w Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu ul. Chorzowska 16/18 i obejmuje 8 godzin dydaktycznych.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny. CDR O/Radom pokrywa koszty wyżywienia, noclegu oraz koszty dydaktyczne szkolenia.
Istnieje możliwość skorzystania z noclegu w przeddzień szkolenia po uprzednim zgłoszeniu.
Jednostka delegująca uczestnika pokrywa koszty dojazdu do CDR O/Radom.
Kartę zgłoszenia uczestnictwa proszę przesłać na załączonym formularzu do 10 grudnia 2013 roku na adres radom@cdr.gov.pl; w.kowalski@cdr.gov.pl lub faksem na numer 48 365 49 70.
Kartę zgłoszenia uczestnictwa można pobrać również elektronicznie ze strony www.cdr.gov.pl.
Opiekę merytoryczną szkolenia sprawuje Barbara Sałata e-mail: b.salata@cdr.gov.pl tel. (48)365 69 35, a opiekę organizacyjną Wojciech Kowalski e-mail: w.kowalski@cdr.gov.pl tel. (48) 365 69 25.
Do pobrania:
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/