W dniu 6 września 2015 r. Krajowa Rada Izb Rolniczych, przy okazji Dożynek Powiatowo-Gminnych w Grodzisku Mazowieckim, zorganizowała Piknik Drobiowy sfinansowany z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Przeprowadzona została kampania informacyjna promująca walory dietetyczne i smakowe oraz spożycie mięsa drobiowego w postaci różnym wyrobów i potraw.
Celem organizowanej przez KRIR imprezy było zachęcenie do większego spożycia mięsa drobiowego przez dzieci i dorosłych, zapoznanie z walorami i wartościami odżywczymi produktów drobiowych czy poznanie znaczenia w mięsa drobiowego w codziennej diecie.
Podczas imprezy odbył się szereg konkursów z wiedzy na temat drobiu, konkursy plastyczne, konkursy zręcznościowe oraz wiele różnorodnych zabaw tematycznych. Na zakończenie konkursów zwycięzcy otrzymali nagrody sfinansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. W trakcie imprezy wyświetlano materiały informujące o walorach zdrowotnych i smakowych mięsa drobiowego oraz odbyła się bezpłatna degustacja potraw z mięsa drobiowego.
Zdjęcia w galerii >>>
- Katarzyna Kuznowicz
Źródło
Krajowa Rada Izb Rolniczych
http://krir.pl