Międzynarodowy projekt „Kodeks Praktyki dla przetwórstwa żywności ekologicznej/ Code of Practice for organic food processing” akronim: ProOrg, jest realizowany w latach 2018-2021 na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, w Zakładzie Żywności Ekologicznej, w ramach programu Horyzont 2020.
Celem projektu jest opracowanie elastycznego i praktycznego Kodeksu Praktyki – Code of Practice (CoP) dla przetwórców żywności ekologicznej oraz jednostek certyfikujących.
Koordynatorem projektu jest prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska.
Budżet projektu wynosi 492 580 zł i jest on finansowany ze środków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju ( https://www.ncbr.gov.pl ).
Zachęcamy do zapoznania się ulotką informacyjną projektu – Szczegóły projektu
W celu bieżącego śledzenia postępów projektu zachęcamy do odwiedzenia strony internetowej: https://proorgproject.wixsite.com/website
Źródło Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie http://www.sggw.pl