Aktualności
36 LUBUSKI PRODUKT TRADYCYJNY
04-03-2015
Wojnowska „Ryba na Kwaśno”
W dawnej kuchni staropolskiej (tzn. sprzed końca XVIII w.), na stołach królowały ryby słodkowodne. Zamieszczona w najstarszej książce kucharskiej napisanej przez Stanisława Czarnieckiego ,”Compendium Ferculorum” z 1628 r., lista wykorzystywanych w kuchni ryb obejmuje 50 pozycji! A więc kuchnia staropolska niewątpliwie na rybach (słodkowodnych) stała, i z nich w całej Europie słynęła. Z bogatej tradycji rybackiej ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo