Uprawy
Smaki Warmii, Mazur oraz Powiśla na stołach Europy – finał subregionalny w Szczytnie!
23-11-2015
W dniu 21 listopada 2015 roku pasjonaci tradycyjnej kuchni spotkali się w Szczytnie, by poddać ocenie komisji produkty i potrawy przygotowane z surowca wyprodukowanego na Warmii, Mazurach i Powiślu, i ocalić zarówno tradycyjne przepisy, jak i smaki od zapomnienia. Na konkursowych stołach pojawiły się 32 produkty i 11 potraw przygotowanych przez przedsiębiorców, szkoły i osoby prywatne.
Wyniki:
Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego – produkty i przetwory ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo