Żywność a Covid-19

Aktualnie dostępne dane naukowe wskazują na brak możliwości zarażenia się Covid-19 drogą pokarmową (żywność nie jest nośnikiem wirusa SARS-CoV-2). Koronawirus może jednak utrzymywać się np. na powierzchni opakowań żywności. Należy więc zachować szczególne zasady higieny podczas zakupu produktów żywnościowych, a także przy postępowaniu z nimi w warunkach domowych. 

Źródło: Główny Inspektorat Sanitarny

 Źródło
 Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
 http://www.ijhar-s.gov.pl

125ml milk

Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: covid-19; Żywność; szczególne; zasady; higieny; podczas; zakupu; produktów; żywnościowych; ; także; postępowaniu; warunkach; domowych.  Źródło:; główny; insp;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »