8 kwietnia br. zakończył się pięciodniowy audyt Departamentu Rozwoju Hodowli Zwierząt Ministerstwa Rolnictwa i Spółdzielczości Królestwa Tajlandii stanowiący kolejny etap procedury mającej na celu uzyskanie dostępu dla polskiego mięsa wołowego do rynku tajskiego. Specjaliści służby weterynaryjnej Tajlandii odwiedzili wybrane zakłady mięsa wołowego, gospodarstwo utrzymujące bydło, Graniczny Inspektorat Weterynarii w Warszawie, Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Siedlcach oraz Terenowy Oddział w Siedlcach Zakładu Higieny Weterynaryjnej w Warszawie. W spotkaniu podsumowującym audyt w Głównym Inspektoracie Weterynarii wzięli udział: Paweł Niemczuk, Główny Lekarz Weterynarii, eksperci GIW oraz przedstawiciele związku branżowego Polskie Mięso.
Źródło
Główny Inspektorat Weterynarii
https://www.wetgiw.gov.pl/