Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałania 3.2. „Wsparcie działań informacyjnych i promocyjnych realizowanych przez grupy producentów na rynku wewnętrznym” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Termin składania wniosków: od 29 listopada 2019 r. do 27 stycznia 2020 r.
Nabór będzie dotyczył:
unijnych systemów jakości, tj.
- gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
- chronionych nazw pochodzenia;
- chronionych oznaczeń geograficznych;
- rolnictwa ekologicznego;
- ochrony oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych;
- ochrony oznaczeń geograficznych aromatyzowanych produktów sektora wina;
- ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich.
oraz
krajowych systemów jakości, tj.
- „Jakość Tradycja”;
- „Quality Meat Program”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”.
Miejsce składania wniosków: Centrala Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, ul. Karolkowa 30, 01-207 Warszawa, Kancelaria Ogólna, poziom 1, pokój 101, od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00.
Źródło: KOWR
Źródło Lubuska Izba Rolnicza http://lir.agro.pl/