Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Radom, rozpoczyna nabór uczestników na cykl szkoleń w ramach projektu pt.: „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych”
Realizacja projektu obejmuje między innymi cztery dwudniowe szkolenia z zakresu wędzarnictwa.
W ramach każdego szkolenia odbędą się cztery procesy wędzenia, z zastosowaniem różnych parametrów i rejestracją temperatur. W trakcie procesów wędzenia prowadzone będą również zajęcia teoretyczne.
Próbki wędlin z wszystkich procesów wędzenia zostaną przebadane na zawartość pozostałości WWA, a o wynikach uczestnicy zostaną poinformowani.
Terminy szkoleń:
I 3 – 4 listopada 2015 roku
II 9 – 10 listopada 2015 roku
III 13 – 14 listopada 2015 roku
IV 16 - 17 listopada 2015 roku
Liczebność grupy – około 20 osób.
Z uwagi na wczesną godzinę rozpoczęcia zajęć w pierwszym dniu, dla uczestników zarezerwowano możliwość zakwaterowania już w dniu poprzedzającym szkolenie.
Wszystkie koszty szkoleń pokrywa organizator, jedynie koszt dojazdu uczestnicy pokrywają we własnym zakresie.
Cykl szkoleń odbędzie się w „Centrum Praktycznego Szkolenia w Zakresie Małego Przetwórstwa”, przy Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
ADRES: ul. Chorzowska 16/18, 26-600 Radom
ZAPRASZAMY PRZETWÓRCÓW ORAZ PRZYSZŁYCH PRZETWÓRCÓW
ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA
O ZAKWALIFIKOWANIU NA SZKOLENIE DECYDUJE KOLEJNOŚĆ ZGŁOSZEŃ
Zgłoszenia telefonicznie lub mailowo przyjmuje:
Andrzej Śliwa
Tel.: 48 365 69 33
Mail: a.sliwa@cdr.gov.pl
Do pobrania:
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/