W dniach 15-17 marca 2015 r. w Auli Kryształowej Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbędzie się II Kongres "Bezpieczeństwo żywności - zarządzanie ryzykiem w łańcuchu dostaw", organizowany przez Biuro Promocji Jakości i Klaster SGGW, we współpracy z Międzynarodowym Centrum Łańcucha Żywnościowego i Sieci Badawczej (FoodNetCenter Bonn) przy Uniwersytecie w Bonn oraz interdyscyplinarnymi przedsiębiorstwami.
Celem wydarzenia jest wymiana wiedzy i dowiadczeń w zakresie bezpieczeństwa żywności, nowych technologii, dostępu do rynku, globalnej logistyki, zależności i kooperacji między wielonarodowymi i małymi producentami, standardów prywatnych i publicznych oraz zrównoważonego rozwoju.
Kongres jest skierowany do przedstawicieli nauki, handlu detalicznego i hurtowego, jednostek certyfikujcych, urzędowej kontroli oraz producentów i przetwórców żywnoci.
Wicej informacji o Kongresie: www.zywnosc.com.pl, biuro@bpj.com.pl
- Justyna Kostecka
Źródło
Krajowa Rada Izb Rolniczych
http://krir.pl