Artykuł o Tematyce Ekologicznej Marnowanie żywności – raport 2020

Federacja Polskich Banków Żywności opublikowała raport „Nie marnuj jedzenia 2020”.
Na zdjęciu znajduje się pięć talerzy, na których od lewej są: talerz pierwszy - zupa pomidorowa z makaronem, talerz drugi - makaron z sosem, tarze trzeci - jajko sadzone, talerz czwarty - zupa krem, talerz piąty - dwa rogaliki francuskie.

Materiał opracowano na podstawie badań przeprowadzonych przez Federację Polskich Banków Żywności, Instytut Ochrony Środowiska - Państwowy Instytut Badawczy i Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w ramach „Programu Racjonalizacji i Ograniczenia Marnotrawstwa Żywności”.
Pod kątem przyczyn i skali marnowania żywności przeanalizowano poszczególne etapy łańcucha żywnościowego, tj. produkcję (rolnictwo, przetwórstwo, transport i  magazynowanie), obrót detaliczny (sieci handlowe i gastronomię) oraz gospodarstwa domowe.
Na stronie internetowej Federacji Polskich Banków Żywności znajduje się także podsumowanie badań „Gospodarowanie żywnością w trakcie pandemii”.
Źródło: Federacja Polskich Banków Żywności



Źródło
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
https://www.gov.pl/rolnictwo/
 

125ml milk

1920
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: polskich; banków; raport; żywności; marnowanie; gospodarstwa; instytut; Żywności; rolnictwa; gastronomię); produkcję; rozwoju; (rolnictwo; ; przetwórstwo; ; transport;  magazyno;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »