Federacja Polskich Banków Żywności opublikowała raport „Nie marnuj jedzenia 2020”.
Pod kątem przyczyn i skali marnowania żywności przeanalizowano poszczególne etapy łańcucha żywnościowego, tj. produkcję (rolnictwo, przetwórstwo, transport i magazynowanie), obrót detaliczny (sieci handlowe i gastronomię) oraz gospodarstwa domowe.
Na stronie internetowej Federacji Polskich Banków Żywności znajduje się także podsumowanie badań „Gospodarowanie żywnością w trakcie pandemii”.
Źródło: Federacja Polskich Banków Żywności
Źródło
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
https://www.gov.pl/rolnictwo/
Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).
Ostatnie Aktualności Rolnicze z tej kategorii:
- ...Zdrowa gleba – to korzyści dla rolników i środowiska »
- ...Podsumowanie roku 2020 na krajowym rynku rolnym »
- ...Cykl filmów Nowoczesne systemy prod. rolniczej ograniczające zanieczyszczenia środowiska »
Zobacz również:
- Nie marnujmy żywności nie tylko od święta | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- Koalicja na rzecz Rozwoju Rynku Żywności Bio - NowoczesnaFarma.pl »
- Carrefour zorganizuje jeden z największych kongresów poświęconych rolnictwu i żywności ekologicznej w Polsce - NowoczesnaFarma.pl »
- Magazyny Elewarr włączone do sieci Platformy Żywnościowej | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
- KOWR współorganizatorem Polska Food Festival II w Brukseli | Aktualności Rolnicze | NowoczesnaFarma.pl »
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.