Ergonomia w pomieszczeniach kuchennych - funkcjonalnie i prawidłowo urządzona kuchnia w wiejskim gospodarstwie domowym

Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Krakowie w dniach 11-12 grudnia 2019 r. organizuje szkolenie pt. Ergonomia w pomieszczeniach kuchennych, czyli funkcjonalnie oraz prawidłowo urządzona kuchnia w wiejskim gospodarstwie domowym. Szkolenie adresowane jest do specjalistów i doradców zatrudnionych w ośrodkach doradztwa rolniczego oraz w Centrum Doradztwa Rolniczego. Do udziału w szkoleniu zaproszone są w szczególności osoby odpowiedzialne za wiejskie gospodarstwa domowe.

Celem szkolenia jest edukacja pracowników ośrodków doradztwa rolniczego, głównie zajmujących się wiejskimi gospodarstwami domowymi z zakresu zasad obowiązującycIMG 5773h w organizacji pomieszczeń kuchennych w taki sposób, aby spełniaływymagania sanitarne, ergonomiczne, funkcjonalne oraz higieniczne z uwzględnieniem segregacji odpadów. Prawidłowo urządzona kuchnia stanowi podstawę do prowadzenia działalności m.in. związanej z agroturystyką, zagrodami edukacyjnymi czy gospodarstwami opiekuńczymi.

W pierwszym dniu szkolenia odbędą się wykłady oraz warsztaty prowadzone przez specjalistów i praktyków dotyczące wymagań sanitarno-higienicznych w wiejskim gospodarstwie domowym, nieprzewidzianych zdarzeń losowych oraz działań naprawczych i korygujących, zastosowania innowacyjnych urządzeń i mebli gastronomicznych w prawidłowym, ekonomicznym i funkcjonalnym gospodarstwie domowym oraz higieny w kuchni domowej w żywieniu zbiorowym i małym przetwórstwie żywności (GHP, GMP).

W drugim dniu szkolenia odbędą się zajęcia dotyczące procedury postępowania i instrukcji HACCP oraz będzie miała miejsce wizyta w Żywym Muzeum Obwarzanka. 

Doradców zainteresowanych udziałem w niniejszym szkoleniu, prosimy o przesłanie wypełnionych Kart zgłoszenia uczestnictwa w terminie do 9 grudnia 2019 roku. Kartę zgłoszenia oraz informację o uczestniku (w załączniku) prosimy przesłać mailem (skan) na adres: m.szaszkiewicz@cdr.gov.pl  pod nr fax: 12 424 05 05 lub pocztą tradycyjną na adres CDR O/Kraków. Uczestnicy na zakończenie otrzymają Zaświadczenia o uczestniczeniu w szkoleniu.

Szkolenie odbędzie się w Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Krakowie, 
ul. Meiselsa 1. Rozpoczęcie szkolenia w dniu 11 grudnia o godz. 10.30. Zakończenie w dniu 12 grudnia o godz. 13.30. 

Udział w zajęciach dydaktycznych dla doradców ODR jest bezpłatny. Uczestnikom szkolenia zapewniany zakwaterowanie i wyżywienie w cenie 214,00 zł/ osobę za komplet usług socjalnych obejmujących 1 nocleg i pełne wyżywieniem od obiadu 11.12.2019 do obiadu 12.12.2019 r.

W razie potrzeby można rezerwować dodatkowy nocleg. 
Koszt noclegu: 70 zł, koszt śniadania: 24 zł, koszt obiadu; 25, koszt kolacji: 23 zł.

Osoby do kontaktu:

- w sprawach organizacji i rekrutacji:
Maria Szaszkiewicz - Zespół Metodyki Doradztwa i Doskonalenia Zawodowego, 
tel. 12 424 05 54; e-mail: m.szaszkiewicz@cdr.gov.pl

- w sprawach merytorycznych szkolenia:
Karolina Boba - Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich, 
tel. 12 424 05 21; e-mail: k.boba@cdr.gov.pl

W załączeniu:

Harmonogram szkolenia

Karta zgłoszenia uczestnictwa

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w szkoleniu. Decyduje kolejność zgłoszeń.

CanvaOldVintageKitchen

 

 

 Źródło
 Centrum Doradztwa Rolniczego
 http://cdr.gov.pl/

125ml milk

IMG 5773
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: doradztwa; szkolenia; gospodarstwie; prawidłowo; urządzona; kuchnia; wiejskim; grudnia; rolniczego; zgłoszenia; ergonomia; domowym; pomieszczeniach; funkcjonalnie; kuchennych; obiadu; dotyczące; o;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »