VI MAŁOPOLSKIE TARGI ŻYWNOŚCI „ZASMAKUJ Z UR” ORAZ XXII MAŁOPOLSKA GIEŁDA AGROTURYSTYCZNA

Informacje Prasowe

VI MAŁOPOLSKIE TARGI ŻYWNOŚCI „ZASMAKUJ Z UR” ORAZ XXII MAŁOPOLSKA GIEŁDA AGROTURYSTYCZNAW weekend od 28 do 29 września (od 10:00 do 16:00) br. na terenie przed zabytkowym dworkiem Uniwersytetu Rolniczego, mieszczącym się przy ul. Balickiej 253 już po raz szósty odbywać się będą Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR”. W tym roku po raz pierwszy połączone będą z XXII Małopolską Giełdą Agroturystyczną. W programie: stoiska z żywnością tradycyjną i regionalną, degustacje, prezentacje ofert [więcej...]

„ZDROWE WOŁOWE” 2019

Aktualności Rolnicze

„ZDROWE WOŁOWE” 2019W dniu 14 czerwca w miejscowości Dąbie (powiat krośnieński) na terenie Kompleksu Wypoczynkowego TEMAR odbyła się impreza plenerowa pod hasłem Zdrowe Wołowe”. „Zdrowe Wołowe” to projekt finansowany ze środków Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, którego realizacji na zlecenie Krajowej Rady Izb Rolniczych podjęła się Lubuska Izba Rolnicza. I jak wskazuje już sama nazwa projektu oraz źródło [więcej...]

Jubileusz 25-lecia Wszechnicy Żywieniowej SGGW

Aktualności Rolnicze

Jubileusz 25-lecia Wszechnicy Żywieniowej SGGW  12 czerwca 2019 r. Wszechnica Żywieniowa SGGW obchodziła 25-lecie swojej działalności. Jubileuszowa uroczystość odbyła się w Auli Kryształowej i była połączona z konferencją naukową pt. „Edukacja żywieniowa – moda czy konieczność?” zorganizowaną we współpracy z Wydziałem Dziennikarstwa, Informacji i Bibliografii Uniwersytetu Warszawskiego. Jubileusz zadedykowano wszystkim, którzy [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejRolnicy dowiedzą się jak zostać eko

Informacje Prasowe

Rolnicy dowiedzą się jak zostać eko W ramach projektu „Go Agri Bio”, realizowanego przez Społeczny Instytut Ekologiczny, przygotowany został portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl, który stanowi kompendium wiedzy na temat procesu konwersji. Działania w ramach tej inicjatywy finansowane są z grantu Fundacji Carrefour.   Portal www.jakzostacrolnikiemeko.pl stanowi bazę wiedzy zarówno dla rolników w procesie konwersji, jak i dla tych, którzy [więcej...]

Carrefour rozszerza produkcję pieczywa bio

Informacje Prasowe

Carrefour rozszerza produkcję pieczywa bio Kolejne sklepy Carrefour Polska oferują swoim klientom wypiekane na miejscu pieczywo bio. Certyfikowane wypieki dostępne są już nie tylko w wybranych hiper-, lecz także w supermarketach sieci. Asortyment piekarni został ponadto rozszerzony o nowe produkty. Rozwój oferty bio to element strategii transformacji żywieniowej, w myśl której firma działa między innymi na rzecz upowszechniania produktów ekologicznych. Ambicją [więcej...]

Zalecenia żywieniowe dla zdrowych osób z różnych grup wiekowych - e-learning

Aktualności Rolnicze

Zalecenia żywieniowe dla zdrowych osób z różnych grup wiekowych - e-learning Z uwagi na zainteresowanie szkoleniem, po raz kolejny uruchamiamy i zapraszamy do udziału w szkoleniu e-learningowym nauczycieli szkół rolniczych, pracowników LGD, studentów, mieszkańców obszarów wiejskich, przedstawicieli samorządów, rolników, doradców oraz inne zainteresowane osoby zajmujących się problematyką żywienia człowieka pod nazwą Zalecenia żywieniowe dla zdrowych [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »