Hodowla i Rybołóstwo
Słów kilka o twarogach
25-05-2013
Twaróg w polskim dziedzictwie kulinarnym jest niezastąpiony. To produkt stale obecny w naszym menu – od śniadań po kolacje
Twaróg, zwany w niektórych regionach Polski także serem białym, jest jednym z najstarszych produktów żywnościowych. Znali go już starożytni Sumerowie, plemiona znad Tygrysa i Eufratu, które nauczyły się konserwować mleko w skórach cielęcych i wytrącać powstały skrzep białkowy. Bez ogródek można ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo