shiuz__750 x 100 px_1

Jakość handlowa wyrobów ciastkarskich i cukierniczych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa wyrobów ciastkarskich i cukierniczychW II kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej wyrobów ciastkarskich i cukierniczych (w tym wyrobów czekoladowych z uwzględnieniem produktów dla dzieci i młodzieży). Objęto nią 72 producentów.   Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 50 partii (w tym 35 partii wyrobów ciastkarskich [więcej...]

Jakość handlowa wina

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa winaW II kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej wina z winogron pochodzących z upraw winorośli położonych na terytorium Polski, którą objęto 32 podmioty.   Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 3 partie. Nie stwierdzono nieprawidłowości. Parametry fizykochemiczne Parametry fizykochemiczne skontrolowano w [więcej...]

Jakość handlowa przetworów warzywnych

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa przetworów warzywnychW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej przetworów warzywnych (kiszonek, marynat, warzyw konserwowych i chrzanu). Objęto nią 64 podmioty (w tym 5 prowadzących działalność w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego). Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 107 partii. Z uwagi na niewłaściwy smak i obecność [więcej...]

Jakość handlowa tłuszczów do smarowania

Aktualności Rolnicze

Jakość handlowa tłuszczów do smarowaniaW I kwartale 2020 roku Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej tłuszczów do smarowania. Objęto nią 18 producentów miksów tłuszczowych, tłuszczów do smarowania X% i margaryn. Cechy organoleptyczne W zakresie cech organoleptycznych sprawdzono 28 partii. Z uwagi na niewłaściwą konsystencję zakwestionowano 3 partie (10,7%). Parametry [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »