Cykoria na trzy sposoby

Informacje Prasowe

Cykoria na trzy sposoby  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach. Cykoria, bo o tym warzywie mowa, jest znana i ceniona zwłaszcza [więcej...]

Na majówkę!

Informacje Prasowe

Na majówkę!  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik. Na majówkę! Promienie słońca i budząca się do życia po zimowym śnie przyroda zachęcają, by „wrzucić na luz”. Spotkanie w plenerze nie musi być bardzo formalne. Zamiast porcelanowej zastawy [więcej...]

Świętuj z nami Dzień polskiej żywności

Informacje Prasowe

Świętuj z nami Dzień polskiej żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Dnia 25 sierpnia, już po raz 5. będziemy obchodzić Dzień polskiej żywności. Pomysłodawcami tego nietypowego „święta” kulinarnego są twórcy programu promocyjnego „Doceń polskie”. O walorach rodzimej żywności powinniśmy pamiętać każdego dnia, ale ta okazja jest szczególnym pretekstem do rozsmakowania się w krajowych [więcej...]

Cztery smaczne sposoby na jesienne chłody - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Cztery smaczne sposoby na jesienne chłody - Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Odpowiednio przygotowane i doprawione potrawy nie tylko zaspokajają głód, ale także rozgrzewają. Sok, zupa i ciasto z przyprawami korzennymi to idealne propozycje dla zmarzluchów. Z kolei m.in. dla miłośników aktywności na świeżym powietrzu powstały samopodgrzewające się dania, dzięki którym nawet bez wody, prądu i ognia można [więcej...]

Mamy kota na punkcie mleka - Smaczne przepisy na „majówkę”

Informacje Prasowe

Mamy kota na punkcie mleka - Smaczne przepisy na „majówkę”  Przełom kwietnia i maja, czyli tradycyjna „majówka” to czas, gdy z gotowaniem wychodzimy na świeże powietrze. Grillowanie kojarzy nam się zazwyczaj z tłustymi potrawami. Ale wachlarz produktów jest tak szeroki, że możemy jeść i smacznie i zdrowo. Warto poeksperymentować chociażby z żółtym serem. Żółty ser, gdy jest jeszcze ciepły, nadaje potrawom aromatu. Polecamy prosty przepis na [więcej...]

M jak maślanka. Poznaj właściwości tego wyjątkowego mlecznego napoju

Informacje Prasowe

M jak maślanka. Poznaj właściwości tego wyjątkowego mlecznego napoju  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Maślanka to źródło niezbędnych witamin i minerałów, naturalny probiotyk, doskonały napój chłodzący, a jednocześnie… świetny środek kosmetyczny. Co ważne, to propozycja także dla osób z nietolerancją laktozy. Spółdzielnia mleczarska z Jasienicy Rosielnej, laureat programu „Doceń polskie”, przypomina [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »