SREBRNY AROMAT NA MISTRZOSTWACH ŚWIATA MŁODYCH KONI

Aktualności Rolnicze

SREBRNY AROMAT NA MISTRZOSTWACH ŚWIATA MŁODYCH KONIPo raz kolejny konie rasy śląskiej hodowli i własności Ośrodka Hodowli Zarodowej w Kamieńcu Ząbkowickim spisały się na medal, podczas Mistrzostw Świata Młodych Koni w Powożeniu w węgierskim Mezohegyes. OHZ w Kamieńcu jest Spółką Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa. Rok 2019 to fantastyczny sukces Aromata (Lokan – Aronia po Nomen), który zdobył srebrny medal w kategorii koni 7-letnich. Powoził nim Mistrz [więcej...]

Polacy pokochali piwa bezalkoholowe. Problemem jest jakość chmielu

Informacje Prasowe

Polacy pokochali piwa bezalkoholowe. Problemem jest jakość chmieluKiedyś polskie browary wprowadziły piwa bezalkoholowe, żeby reklamować swoje produkty w mediach. Okazało się to strzałem w dziesiątkę. Teraz producenci widzą w tym szansę na rozwój biznesu. Jest jednak problem: ten rodzaj piwa wymaga najlepszej jakości chmielu. W ubiegłym roku sprzedaż piw bezalkoholowych zwiększyła się aż o 80 proc., osiągając wartość pół miliarda złotych. Tegoroczne dane są jeszcze bardziej [więcej...]

Aromaty spożywcze – co powinniśmy o nich wiedzieć?

Informacje Prasowe

Aromaty spożywcze – co powinniśmy o nich wiedzieć?  Niemal każdy produkt spożywczy oraz napój ma w swoim składzie aromaty spożywcze. W przetwórstwie przemysłowym stosuje się je z prostego powodu: wpływają na smak i aromat gotowego produktu, zwiększając tym samym jego atrakcyjność. Jednak czy wiemy, czym tak naprawdę są i na jakich zasadach można je stosować? Aromaty można podzielić na kilka zasadniczych grup. Głównymi kryteriami podziału są [więcej...]

Produkty wędzone − dopuszczalne poziomy WWA

Aktualności Rolnicze

Produkty wędzone − dopuszczalne poziomy WWAKomisja Europejska poinformowała, że zamierza rozpocząć ponowną ocenę w zakresie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi WWA. Fot. Wędliny W związku z tym Komisja zamierza zwrócić się do państw członkowskich o przekazanie danych z monitorowania oraz złożenia sprawozdania z wprowadzonych dobrych praktyk wędzarniczych  w  możliwych   przypadkach.  Dopóki [więcej...]

Nabór na szkolenia informacyjne realizowane w pięciu województwach w ramach projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych”

Aktualności Rolnicze

Nabór na szkolenia informacyjne realizowane w pięciu województwach w ramach projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne - ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” ogłasza nabór uczestników na szkolenie: „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego [więcej...]

Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia

Aktualności Rolnicze

Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego w zależności od parametrów procesu wędzenia Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu w ramach realizacji projektu „Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne – ocena ryzyka przekroczenia dopuszczalnych limitów WWA w wyrobach mięsnych wędzonych” ogłasza nabór uczestników na szkolenie: „Ryzyko przekroczenia dopuszczalnych norm dla wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności pochodzenia zwierzęcego [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »