Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu, organizuje w dniach 1,3,5-02-2021r. trzy webinaria dot. uruchamiania małych zakładów przetwórczych i sprzedaży produktów spożywczych wytworzonych w gospodarstwie rolnym. Celem podejmowanych działań jest zachęcanie rolników do prowadzenia małego przetwórstwa w gospodarstwach, skracania łańcuchów dostaw żywności oraz optymalizacja dochodów wskutek rezygnacji z usług pośredników i hurtowników. W trakcie trwania webinariów przedstawione zostaną przykłady technologicznych rozwiązań z zakresu przetwórstwa (mleka, mięsa oraz owoców i warzyw), wymagania formalno-prawne oraz sposoby sprzedaży. Program spotkań obejmuje także wirtualne wizyty w Centrum Praktycznego Szkolenia w Radomiu z udziałem eksperta.
Zgłoszenia uczestnictwa należy dokonywać do dnia 28.01.2021r. pod adresem:
1 Jak uruchomić produkcję i sprzedaż wyrobów mlecznych w gospodarstwie rolnym Nabór zakończono!
2 Jak uruchomić produkcję i sprzedaż wyrobów mięsnych w gospodarstwie rolnym Nabór zakończono!
3 Jak uruchomić produkcję i sprzedaż soków naturalnych z owoców i warzyw Nabór zakończono!
Po zarejestrowaniu uczestnictwa każdy zakwalifikowany uczestnik otrzyma na pocztę elektroniczną link do szkolenia i hasło. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, o uczestnictwie będzie decydowała kolejność przesłania zgłoszenia.
Osoba do kontaktu w sprawach merytorycznych: Monika Mrożek tel.48 365-69-35, e-mail: m.mrozek@cdr.gov.pl
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Serdecznie zapraszamy do udziału.
Po zakończeniu webinarium organizator przewiduje dodatkowe 30 minut na pytania i wymianę poglądów z prowadzącymi.
Do pobrania:
Program szkolenia 3
Źródło
Centrum Doradztwa Rolniczego
http://cdr.gov.pl/