Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS)
zaprasza do udziału w XIII Międzynarodowym Kongresie Promocji Warzyw i Owoców
19-20 września 2017r., Hotel InterContinental,
Warszawa, ul. Emilii Plater 49
Głównym celem Kongresu jest zapoznanie uczestników z aktualną tematyką dotyczącą żywienia człowieka, polityki prozdrowotnej, produkcji i handlu międzynarodowego owocami i warzywami, promocji spożycia owoców i warzyw, w tym idei „5 a day”. Kongres będzie platformą wymiany wiedzy, doświadczeń i pomysłów pomiędzy specjalistami z zakresu żywienia, przetwórstwa, handlu i promocji, a adresowany jest do dietetyków, lekarzy, producentów i przetwórców z branży owocowo-warzywnej, handlowców i wszystkich zainteresowanych tematyką. W kongresie wezmą udział przedstawiciele Komisji Europejskiej, Europarlamentu, WHO, międzynarodowej organizacji AIAM5, MRiRW, MR, MZ, Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Instytutu Żywności i Żywienia, Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej oraz polskich i zagranicznych uczelni i instytutów naukowych.
Więcej informacji oraz karta zgłoszenia znajdują się na stronie Kongresu www.kups.org.pl
Źródło
Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
http://www.ierigz.waw.pl/