Światowy Dzień Owoców i Warzyw! – świętuj codziennie

Informacje Prasowe

Światowy Dzień Owoców i Warzyw!  – świętuj codziennieWarzywa i owoce, obok aktywności fizycznej, zajmują najważniejsze miejsce w Piramidzie Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Stanowiąc podstawę zbilansowanej codziennej diety, kompleksowo wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Są źródłem wielu witamin i składników mineralnych, można je spożywać na surowo, gotowane, mrożone, a także w postaci przetworów np.: soków. 18 października na całym [więcej...]

VI MAŁOPOLSKIE TARGI ŻYWNOŚCI „ZASMAKUJ Z UR” ORAZ XXII MAŁOPOLSKA GIEŁDA AGROTURYSTYCZNA

Informacje Prasowe

VI MAŁOPOLSKIE TARGI ŻYWNOŚCI „ZASMAKUJ Z UR” ORAZ XXII MAŁOPOLSKA GIEŁDA AGROTURYSTYCZNAW weekend od 28 do 29 września (od 10:00 do 16:00) br. na terenie przed zabytkowym dworkiem Uniwersytetu Rolniczego, mieszczącym się przy ul. Balickiej 253 już po raz szósty odbywać się będą Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR”. W tym roku po raz pierwszy połączone będą z XXII Małopolską Giełdą Agroturystyczną. W programie: stoiska z żywnością tradycyjną i regionalną, degustacje, prezentacje ofert [więcej...]

IX Święto kapusty w Brukach Unisławskich

Aktualności Rolnicze

IX Święto kapusty w Brukach Unisławskich– Mamy teraz czas dożynek. Piękne zwyczaje i przepiękna tradycja obrzędowa, ale przecież zboża to tylko część naszych upraw. Cieszę się, że nie zapominamy także o innych uprawach – podkreślił minister rolnictwa i rozwoju wsi Jan Krzysztof Ardanowski podczas tegorocznego Święta kapusty, które po raz dziewiąty odbywało się w Brukach Unisławskich. Szef resortu rolnictwa zwrócił uwagę, [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejSukces projektu „Demokratyzacja bio” – dzięki grantowi Fundacji Carrefour zwiększa się asortyment produktów ekologicznych

Informacje Prasowe

Sukces projektu „Demokratyzacja bio” – dzięki grantowi Fundacji Carrefour zwiększa się asortyment produktów ekologicznychPonad 1800 ton wyprodukowanych warzyw ekologicznych, wzrost produkcji nawet o 200% oraz wprowadzenie uprawy ponad 20 nowych gatunków warzyw ekologicznych to tylko niektóre efekty ogólnopolskiego projektu „Demokratyzacja bio”, realizowanego z grantu Fundacji Carrefour. Projekt to odpowiedź na założenia planu transformacji żywieniowej i realne wsparcie dla polskich rolników oraz konsumentów oczekujących [więcej...]

Dni Warzyw PROCAM 2019 na Pomorzu pod Kwidzynem.

Informacje Prasowe

Dni Warzyw PROCAM 2019 na Pomorzu pod Kwidzynem.  11 września odbyły się Dni Warzyw PROCAM. Na spotkanie przybyli rolnicy specjalizujący się w produkcji warzyw na świeży rynek oraz dla przetwórstwa. Podczas spotkania szczegółowo omówiono uprawę marchwi, brokułów i cebuli, gdzie zastosowano programy ochrony i nawożenia autorstwa PROCAM. Wydarzeniu towarzyszyły firmy: FCA, AZELIS, BIOGEN, ICB PHARMA, BASF, BEJO, z branż nawozowych, fitofarmaceutycznych, [więcej...]

Apetyt na polskie – nowa odsłona programu 5 porcji warzyw, owoców lub soku

Informacje Prasowe

Apetyt na polskie – nowa odsłona programu 5 porcji warzyw, owoców lub soku Wystartowała IX edycja kampanii edukacyjno-informacyjnej „5 porcji warzyw, owoców lub soku”. Nowa edycja ma na celu pokazanie bliskości i dostępności polskich warzyw, owoców i przetworów oraz ziemniaków i grzybów, a także rozbudzenie apetytu na polskie produkty rolne. W ramach działań realizowana będzie szeroka kampania PR oraz influencer marketingu, jak również powstanie serwis [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »