Dnia 16.09.2019 r. IERiGŻ-PIB wraz ze Stowarzyszeniem OdRolnika organizuje seminarium pt. "Z głową i ze smakiem - udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw".
Seminarium kierowane jest do rolników ekologicznych, posiadających certyfikat ekologiczny dla wytwarzanych produktów, będący w trakcie konwersji oraz zainteresowaniu przestawieniem gospodarstwa na wytwarzanie żywności metodami ekologicznymi, jak również przedstawicieli organizacji społecznych i naukowców.
Seminarium organizowane jest w ramach projektu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Głównym celem operacji jest opracowanie oddolnej strategii rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce przez podjęcie działań zmierzających do wyznaczenia kierunków rozwoju poprzez aktywne uczestnictwo rolników i producentów ekologicznych.
Więcej informacji o projekcie: http://www.grupa.odrolnika.pl/ksow-VaR4qg#
Osoby odpowiedzialne za organizację seminarium z ramienia IERiGŻ-PIB:
p. Aleksandra Pawłowska, Aleksandra.Pawlowska@ierigz.waw.pl
p. Paweł Chmieliński, Pawel.Chmielinski@ierigz.waw.pl
Źródło Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej http://www.ierigz.waw.pl/