Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zaprasza do wzięcia udziału w kolejnym szkoleniu organizowanym w ramach Akademii Producenta:
„Zasady prowadzenia gospodarstw w systemie rolnictwa ekologicznego.
Zasady produkcji żywności ekologicznej”
Dziś tj. 04 marca rusza rekrutacja na czwarte szkolenie w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w czwartek 11 marca w godzinach 13:00 – 17:00.
Rekrutacja na szkolenie, które odbędzie się czwartek 11 marca w godzinach 13:00 – 17:00 potrwa od 04.03.2021 do 10.03.2021 (do godz. 10:00).
W programie szkolenia:
- System kontroli produkcji ekologicznej (ramy prawne, definicje, organy odpowiedzialne)
- Cele i zasady rolnictwa ekologicznego:
- produkcja roślinna, produkcja zwierzęca, zbiór i pozostałe działalności
- Zasady produkcji żywności ekologicznej:
- surowce,
- przebieg/warunki procesu produkcji,
- magazynowanie oraz transport,
- stosowanie dodatków, substancji pomocniczych i in. używanych do produkcji przetworzonej żywności ekologicznej
- Dokumentowanie działań
- Odstępstwa
- Przebieg i zasady kontroli
- Znakowanie na poziomie gospodarstwa (unijne logo produkcji ekologicznej)/Znakowanie żywności ekologicznej (unijne logo produkcji ekologicznej)
Prowadzący:
Wojciech Głąb – od 2004 roku związany z rolnictwem ekologicznym. Od 12 lat pracuje w branży certyfikacji żywności. Obecnie zajmuje się nadzorem nad realizacją procesów certyfikacji w systemach jakości żywności: rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne, QAFP, QMP, PQS, PTiR, Jakość Tradycja, Integrowana Produkcja Roślin, ESTA i in. (opracowywaniem kryteriów technicznych, przeprowadzaniem audytów i kontroli, reprezentowaniem jednostki certyfikującej na spotkaniach branżowych, konferencjach, szkoleniach krajowych i zagranicznych, współpraca z GIJHARS, PIORiN, ARiMR).
Data szkolenia: 11.03.2021 r.
Godziny: 13:00 – 17:00
Obowiązuje kolejność zgłoszeń, ilość miejsc ograniczona.
Serdecznie zapraszamy!
Więcej informacji na stronie >> LCPR
Źródło
Lubuska Izba Rolnicza
http://lir.agro.pl/