Ministerstwo Rolnictwo i Rozwoju Wsi uczestniczyło w targach The International Food & Drink Event (IFE) odbywających się w marcu w Londynie. Polskie sery, produkty mleczne, świeże jabłka, makarony, kawior, napoje i soki owocowe, suszone owoce, jak również słodycze, to produkty spożywcze najwyższej jakości, z którymi mogli się zapoznać i przy okazji spróbować goście odwiedzający polskie stoisko podczas londyńskich targów. Ponadto uczestnicy wydarzenia mogli uzyskać szczegółowe informacje dotyczące rolnictwa i gospodarki żywnościowej oraz programów wysokiej jakości obowiązujących w Polsce. Wielką popularnością cieszyły się również pokazy kulinarne prezentujące polskie specjały. Podczas każdego dnia targowego na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, we współpracy z Funduszami Promocji Mięsa Wołowego i Wieprzowego, organizowane były degustacje dań polskiej wołowiny i wieprzowiny, z wykorzystaniem polskich produktów prezentowanych na stoisku. Wielka Brytania jest drugim największym odbiorcą polskich produktów rolno-spożywczych. Uczestnictwo w targach IFE 2019 było doskonałą okazją do popularyzacji polskich artykułów rolno-spożywczych, pozyskania nowych rynków zbytu oraz nawiązania nowych kontaktów. Jak zawsze, promocja polskiej żywności odbywała się pod hasłem „Poland Tastes Good”. Międzynarodowe Targi Spożywcze IFE są jedną z największych imprez sektora rolno-spożywczego w Wielkiej Brytanii oraz trzecią co do wielkości imprezą tego typu w Europie. Organizatorzy szacują, że w każdej edycji targów bierze udział ponad 1350 wystawców z 60 krajów całego świata. Polska żywność na targach IFE w Londynie