"Gdzie znikają Mama i Tata, kiedy idą do pracy? Czym zajmują się na co dzień?" Nieco zwariowany event z udziałem niecodziennych gości instytucji publicznej odbył się w czwartek w siedzibie centrali w Warszawie. Spotkanie, które przyniosło wiele uśmiechów, było wynikiem realizacji oddolnej inicjatywy projektowej zgłoszonej przez pracowników IJHARS z różnych biur merytorycznych. To jeden z przykładów budowania w naszej Inspekcji wzajemnych relacji i więzi pracowniczych.
#IJHARS to miejsce pełne szalonych niespodzianek i ciekawych oddolnych inicjatyw pracowniczych. Lubimy ze sobą pracować. Dbamy o pielęgnowanie wartości rodzinnych i wzajemne wzmacnianie relacji.
Jednym z elementów misji #IJHARS jest edukacja. Edukacja także poprzez zabawę. Mając do czynienia z dziećmi, staramy się w przyjazny, zabawny sposób przekazać młodym konsumentom zasady mądrego kupowania i umiejętności wyboru dobrych jakościowo produktów.
Wśród nas jest wielu rodziców, którzy edukacją młodych konsumentów zajmują się po prostu … w domu.:-)
W czwartek, 28 listopada br., w ramach inicjatywy projektowej „Gdzie znikają Mama i Tata, kiedy idą do pracy?” odkrywaliśmy tajniki super mocy pracowników IJHARS, spotykając się z dziećmi naszych koleżanek i kolegów. To był Dzień w Pracy z Mamą i Tatą.
Młodych gości przywitał dr Przemysław Rzodkiewicz, Główny Inspektor wraz z bohaterem naszej Inspekcji, radosnym Kłosem Złotowłosem. Były pamiątkowe zdjęcia i przytulasy. A potem dzieciaki, podzielone na grupy wiekowe, ruszyły, aby poznać od samego środka funkcjonowanie poszczególnych Biur merytorycznych.
Młodzi adepci na inspektorów IJHARS otrzymali specjalne paszporty, które pozwoliły im zdobywać kolejne punkty w grach i quizach przygotowanych przez rodziców i ich koleżanki i kolegów, czyli pracowników IJHARS.
W sali konferencyjnej, przemienionej w prowizoryczne laboratorium, badały jakość produktów spożywczych. Odbyły się warsztaty plastyczne poświęcone projektowaniu gadżetów IJHARS, warsztaty kulinarne przygotowywania zdrowych koktajli owocowo-warzywnych i mini-warsztaty na temat prawidłowego czytania etykiet produktów spożywczych.
Dzieci przeprowadziły autorskie wywiady z misiem – najsłynniejszym na świecie znawcą słodkiego „co nieco” – na temat jakości polskiego miodku i nauczyły się sporo praktycznych rzeczy o zasadach udzielania pierwszej pomocy, gdy ktoś źle się poczuje lub zakrztusi się kawałkiem jedzonego owocu.
Na koniec wszyscy uczestnicy otrzymali w swoich paszportach oficjalne potwierdzenie zdobycia odznaki Młodego Inspektora, poświadczone zamaszystymi podpisami złożonymi przez dr Przemysława Rzodkiewicza, Głównego Inspektora i Agnieszkę Sudoł, jego Zastępczynię.
To były niezapomniane dla wszystkich chwile!
(jn)
Zdjęcia (24)
Źródło
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
https://www.gov.pl/web/ijhars