Serdecznie zapraszamy do lektury kolejnego numeru biuletynu, który dla Państwa przygotowaliśmy.
W nowym numerze piszemy między innymi o tym: jaki produkt może być nazywany miodem, co to jest nazwa zwyczajowa, wynikach kontroli dań cateringowych oraz o zasadach znakowania substancji pomocniczych w przetwórstwie.
W sekcji poświęconej współpracy międzynarodowej mogą Państwo przeczytać o: 53. Sesji Komitetu KKŻ FAO/WHO do spraw Pozostałości Pestycydów, aktualnym stanie prac Komitetu do spraw Znakowania Żywności Komisji Kodeksu Żywnościowego oraz o tym czy mięso komórkowe i zamienniki mięsa to przyszłość branży spożywczej?
Mamy nadzieję, że każdy z Państwa znajdzie dla siebie coś ciekawego.
Źródło
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
https://www.gov.pl/web/ijhars