Od 22 do 26 listopada w Luksemburgu trwały zmagania o Kulinarny Puchar Świata. Polska reprezentacja juniorów wróciła z zawodów z dwoma brązowymi medalami. Pierwszy zdobyła w konkurencji - "Cold table" (prezentacja przystawek, dań głównych i deserów w formie niezwykle precyzyjnych porcji), drugi w kategorii dań gorących. Medal zdobyty podczas zawodów tej rangi jest marzeniem szefów kuchni z całego Świata i potwierdzeniem wysokiego poziomu reprezentowanego przez młode pokolenie polskich kucharzy i cukierników. Obecna drużyna jako pierwsza, w historii startów polskiej reprezentacji, wywalczyła 2 medale. CWC (Culinary World Cup) to 5 dni zmagań 105 drużyn z pięciu kontynentów, które oceniało jury złożone z 55 szefów kuchni z całego Świata. Organizatorem CWC 2014 jest Vatel Club Luxembourg, współorganizatorem WACS (World Associations of Chefs Societies). Polską reprezentację przygotowało Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, a drużynę narodową objął swym patronatem Prezes Agencji Rynku Rolnego.
Źródło
Agencja Rynku Rolnego
http://arr.gov.pl/