Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

Informacje Prasowe

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty- tak najkrócej można podsumować XXX atestację żywności programu „Doceń polskie”, która odbyła się 24 października br. w Sosnowcu. Jubileuszowe obrady Loży Ekspertów skłaniają do refleksji nie tylko nad dotychczasowymi audytami, ale także sektorem spożywczym. Polska [więcej...]

Konkurs dla szkół gastronomicznych

Aktualności Rolnicze

Konkurs dla szkół gastronomicznychMinisterstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni zapraszają do wzięcia udziału w VII edycji ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Nowe prawo UE – ważne wyzwania dla urzędowych służb zdrowia roślin

Aktualności Rolnicze

Nowe prawo UE – ważne wyzwania dla urzędowych służb zdrowia roślin Konieczność rozwoju potencjału urzędowych służb zdrowia roślin państw członkowskich UE oraz poszukiwania organizacyjnych i technicznych rozwiązań, w celu przygotowania się do realizacji zadań określonych w nowych rozporządzeniach UE w sprawie zdrowia roślin oraz urzędowych kontroli, zostały wskazane przez Bułgarię, jako priorytety prezydencji tego kraju w UE w pierwszym półroczu 2018 roku. Nowe [więcej...]

Kucharze z Sosnowca zwycięzcami konkurs kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”

Informacje Prasowe

Kucharze z Sosnowca zwycięzcami konkurs kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Duet Bartłomiej Kornacki i Przemysław Gościniak reprezentujący Hotel Centrum Sosnowiec zwyciężył w konkursie organizowanym w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Prace kucharzy oceniali znani i doświadczeni mistrzowie sztuki kulinarnej. Zdobywcy pierwszego miejsca przygotowali „Podwędzany [więcej...]

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Branża spożywcza w ocenie ekspertów programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” W ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyło się już 25 audytów żywności. Wydarzenia organizowane są od 2011 roku, odbywają się co kwartał, a honorowy patronat nad certyfikacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Ostatnia z dotychczasowych atestacji miała miejsce 26 lipca br. w Sosnowcu. Członkowie [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »