Pieczywo pod lupą na Targach EuroGastro i WorldHotel

Informacje Prasowe

Pieczywo pod lupą na Targach EuroGastro i WorldHotelPieczywo odgrywa podstawową rolę w żywieniu ludzi na całym świecie, dlatego też dietetycy poświęcają mu coraz więcej uwagi. Jest to zgodne z współczesnymi zaleceniami żywieniowymi, które przetwory zbożowe przyjmują za podstawę zbilansowanej diety. W piramidach żywieniowych umieszczane są u podstawy trójkąta jako baza dziennej racji pokarmowej zdrowego człowieka. Pieczywo oprócz funkcji żywieniowych może [więcej...]

Tradycyjne, nowoczesne… smaczne! Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze

Aktualności Rolnicze

Tradycyjne, nowoczesne… smaczne!  Eksperci programu „Doceń polskie” ocenili kolejne produkty spożywcze      Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Powtarzalność produkcji ma w branży spożywczej ogromne znaczenie. Stała, wysoka jakość żywności to jeden z elementów budujących zaufanie konsumentów do wytwórcy. Doskonale zdają sobie z tego sprawę twórcy programu „Doceń polskie”. Godła promocyjne są przyznawane zawsze na 2 lata, ale producent [więcej...]

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”

Informacje Prasowe

Polska żywność: strzał w „dziesiątkę”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty- tak najkrócej można podsumować XXX atestację żywności programu „Doceń polskie”, która odbyła się 24 października br. w Sosnowcu. Jubileuszowe obrady Loży Ekspertów skłaniają do refleksji nie tylko nad dotychczasowymi audytami, ale także sektorem spożywczym. Polska [więcej...]

Konkurs dla szkół gastronomicznych

Aktualności Rolnicze

Konkurs dla szkół gastronomicznychMinisterstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Fundacja Klubu Szefów Kuchni zapraszają do wzięcia udziału w VII edycji ogólnopolskiego konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana [więcej...]

Medal dla Polski na Kulinarnym Pucharze Świata

Aktualności Rolnicze

Medal dla Polski na Kulinarnym Pucharze Świata Od 22 listopada w Luksemburgu trwają zmagania o Kulinarny Puchar Świata. Polska reprezentacja juniorów w pierwszej z rozgrywanych konkurencji - "Cold table" (prezentacja przystawek, dań głównych i deserów w formie niezwykle precyzyjnych porcji) - zdobyła brązowy medal. Medal zdobyty podczas zawodów tej rangi jest marzeniem szefów kuchni z całego Świata i potwierdzeniem wysokiego poziomu [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Nowe prawo UE – ważne wyzwania dla urzędowych służb zdrowia roślin

Aktualności Rolnicze

Nowe prawo UE – ważne wyzwania dla urzędowych służb zdrowia roślin Konieczność rozwoju potencjału urzędowych służb zdrowia roślin państw członkowskich UE oraz poszukiwania organizacyjnych i technicznych rozwiązań, w celu przygotowania się do realizacji zadań określonych w nowych rozporządzeniach UE w sprawie zdrowia roślin oraz urzędowych kontroli, zostały wskazane przez Bułgarię, jako priorytety prezydencji tego kraju w UE w pierwszym półroczu 2018 roku. Nowe [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »