Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi o wędzeniu wędlin

zywnosc27 maja 2014 r. sejmowa Komisja Rolnictwa i Rozwoju Wsi rozpatrywała odpowiedź Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi na dezyderat  w sprawie dopuszczalnych poziomów zanieczyszczeń w środkach spożywczych, w szczególności pozostałości węglowodorów aromatycznych w żywności wędzonej w sposób tradycyjny.  Podsekretarz stanu w MRiRW Tadeusz Nalewajk poinformował, uzupełniając informacje zawarte w odpowiedzi resortu, że podjęto intensywne starania w Komisji Europejskiej o uzyskanie derogacji dla produktów tradycyjnych wpisanych na listę prowadzoną przez ministra rolnictwa. W najbliższym czasie rozpoczną się szkolenia dotyczące procesu wędzenia mięsa i produktów mięsnych zgodnie z obowiązującymi normami UE. Mogą w nich wziąć udział wszystkie zainteresowane podmioty. 

Materiały do pobrania:

pdfdezyderat 22 Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi

pdfodpowiedź MRiRW na dezyderat 22  Komisji Rolnictwa i Rozwoju Wsi

125ml milk

zywnosc2
Cenimy sobie Państwa wypowiedzi,
dlatego prosimy aby były one wyrażane w dobrym tonie oraz nie łamały polskiego prawa.
Komentarze łamiące te zasady będą niezwłocznie usuwane.
Dodaj komentarz
*
Tytuł komentarza:
*
Komentarz:
komentarz
*
Podpis:

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o najważniejszych wiadomościach rolniczych oraz przydatnych poradach rolniczych możesz zapisać się do newslettera (po lewej stronie ekranu).

TAGI: rolnictwa; rozwoju; komisja; dezyderat; komisji; ministra; produktów; wędlin; szkolenia; rozpoczną; procesu; czasie; wędzenia; dotyczące; listę; mięsa; tradycyjnych; wpisanych; ;

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »