Przedsiębiorstwo otrzymało certyfikat Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP 17 marca. Tym samym dołączyło do grona uczestników Systemu w zakresie produkcji, uboju i rozbioru indyka.
Firma działa na rynku od 1991 roku. Jest to nowoczesny zakład z bazą technologiczną, wdrożonym systemem zarządzania jakością i uprawnieniami eksportowymi. Baza surowcowa w całości opiera się na hodowli indyka w ramach Zrzeszenia Rolników i Producentów „INDYK LUBUSKI”. Dziennie BOMADEK ubija ok. 120 ton indyka, co dalej w roku ok. 26 tys. ton.
Ubój żywca przeprowadza się na nowoczesnej linii holenderskiej firmy STORK, a system chłodzenia tusz tejże firmy jest jedynym tego typu w Polsce.
W ramach Systemu będą dostępne m.in. sznycel indyczy, filet z piersi indyczej, mięso mielone indycze, polędwiczka indycza czy tuszka indycza.