UWAGA PRZEDSIĘBIORCY UCZESTNICZĄCY W MECHANIZMIE
DOPŁAT DO PRYWATNEGO PRZECHOWYWANIA WIEPRZOWINY!
Zgodnie z Rozporządzeniem Wykonawczym Komisji (UE) 2016/85 z dnia 25 stycznia 2016 r., składanie wniosków o zawarcie umowy na dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny zostaje zawieszone na okres od dnia 27 stycznia 2016 r. do dnia 2 lutego 2016 r.
Wnioski o zawarcie umów złożone w tym okresie nie będą przyjmowane.
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2016/132 z dnia 1 lutego 2016 r. uchyliło z dniem 3 lutego 2016 r. rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015 r. wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat, co oznacza, że mechanizm dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny został z tym dniem zamknięty.
RWK (UE) 2016/85 z dnia 25 stycznia 2016 r. zawieszające składanie wniosków o przyznanie dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny przewidzianych w rozporządzeniu wykonawczym (UE) 2015/2334
RWK (UE) 2016/132 z dnia 1 lutego 2016 r. ustanawiające ostateczny termin składania wniosków o przyznanie dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny na mocy rozporządzenia wykonawczego (UE) 2015/2334
Pobierz:
Warunki udzielania dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny - 2016 (.pdf)
Załącznik nr 1 - Wykaz produktów i stawek dopłat (.pdf)
Załącznik nr 2 - Wniosek o zawarcie umowy na dopłaty (.pdf)
Załącznik nr 2 - Wniosek o zawarcie umowy na dopłaty (wersja edytowalna) (.doc)
Załącznik nr 3 - Umowa na dopłaty (.pdf)
Załącznik nr 3 - Umowa na dopłaty (wersja edytowalna) (.doc)
Załącznik nr 4 - Zawiadomienie o wprowadzaniu wieprzowiny do chłodni (.pdf)
Załącznik nr 4 - Zawiadomienie o wprowadzaniu wieprzowiny do chłodni (wersja edytowalna) (.doc)
Załącznik nr 5 - Sprawozdanie z wprowadzenia wieprzowiny do chłodni (.pdf)
Załącznik nr 5 - Sprawozdanie z wprowadzenia wieprzowiny do chłodni (wersja edytowalna) (.doc)
Załącznik nr 6 - Zawiadomienie o zamiarze wycofania wieprzowiny (.pdf)
Załącznik nr 6 - Zawiadomienie o zamiarze wycofania wieprzowiny (wersja edytowalna) (.doc)
Załącznik nr 7 - Zbiorcze zestawienie danych do rozliczenia umowy (.pdf)
Załącznik nr 7 - Zbiorcze zestawienie danych do rozliczenia umowy (wersja edytowalna) (.docx)
UWAGA!
Formularze w wersji edytowalnej działają poprawnie w trybie edycji tylko w programie MS Word w wersji 2003 i wersjach wyższych.
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/2334 z dnia 14 grudnia 2015 r. wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat.
UWAGA!!!
Uprzejmie informujemy, że od dnia 20 lipca 2015 r. zmianie uległ adres siedziby centrali Agencji Rynku Rolnego. W związku z powyższym wszelką korespondencję należy kierować na adres:
Agencja Rynku Rolnego
ul. Karolkowa 30
01-207 Warszawa
Dotychczasowe numery telefonów centrali ARR rozpoczynające się od 661 należy zastąpić cyframi 376.
Pozostałe cyfry w poszczególnych numerach nie ulegają zmianie.
Pobierz:
Warunki udzielania dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny - obowiązujące w odniesieniu do umów zawartych w 2015 r. (.pdf)
Załącznik nr 1 - Wykaz produktów i stawek dopłat (.pdf)
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/360 z dnia 5 marca 2015 r. wprowadzające prywatne przechowywanie wieprzowiny oraz ustalające z góry stawkę dopłat
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/679 z dnia 29 kwietnia 2015 r. zawieszające składanie wniosków o dopłaty do prywatnego przechowywania wieprzowiny przewidziane w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) 2015/360
Rozporządzenie Wykonawcze Komisji (UE) 2015/725 z dnia 5 maja 2015 r. ustanawiające ostateczny termin składania wniosków o przyznanie dopłat do prywatnego przechowywania wieprzowiny na mocy rozporządzenia wykonawczego (UE) 2015/360
Źródło
Agencja Rynku Rolnego
http://arr.gov.pl/