Podlaska Izba Rolnicza w partnerstwie z Prosperitą Sp. z o. o. zorganizowała konferencję: „Smog- nie tylko w mieście”

Aktualności Rolnicze

Podlaska Izba Rolnicza w partnerstwie z Prosperitą Sp. z o. o. zorganizowała konferencję: „Smog- nie tylko w mieście”   Wydarzenie odbyło się 19 września w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego w Białymstoku przy ulicy Kardynała Stefana Wyszyńskiego 1. Był to projekt zrealizowany z funduszy Unii Europejskiej w ramach Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich PROW na lata 2014-2020. Miał on na celu przedstawienie zagadnień dotyczących wpływu zanieczyszczenia powietrza na środowisko naturalne oraz zdrowie ludzi, pozytywnych [więcej...]

FBI o agroterroryzmie

Aktualności Rolnicze

FBI o agroterroryzmie Co to jest agroterroryzm? Jakie niesie ryzyko dla gospodarki? Co zrobić, żeby ustrzec zwierzęta hodowlane i uprawy roślinne przed rozprzestrzenianiem się chorób? – na te i wiele innych pytań odpowiadają, na zorganizowanej w Warszawie w dniach 19-20 września br. konferencji szkoleniowej, przedstawiciele Federalnego Biura Śledczego (FBI) i inspekcji weterynaryjnej Stanów Zjednoczonych (APHIS). W konferencji biorą [więcej...]

Więcej niż żywność - benefity funkcjonalne napędzają innowacje w branży spożywczej

Informacje Prasowe

Więcej niż żywność - benefity funkcjonalne napędzają innowacje w branży spożywczejPrzebój na europejskich półkach sklepowych z jedzeniem? Żywność funkcjonalna, czyli wzbogacona o właściwości uwzględniające specyficzne potrzeby wybranych grup konsumentów. Jak wynika z raportu „Innowacyjność vs. zdrowie. Szanse dla marek spożywczych” opracowanego przez Mintel dla Banku Zachodniego WBK, w ciągu 5 lat1 liczba produktów z oświadczeniami o funkcjonalności, wprowadzonych na rynek [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejPolska żywność dla europejskich wege konsumentów

Informacje Prasowe

Polska żywność dla europejskich wege konsumentów  Już co 10-ty produkt wprowadzony na rynek europejski w kategorii żywności i napojów jest oznaczony jako wegetariański, wskazują analitycy firmy Mintel w swoim raporcie „Innowacyjność vs. zdrowie. Szanse dla marek spożywczych” przygotowanym dla Banku Zachodniego WBK. Eksperci Banku zwracają uwagę, że ogólnoeuropejskie trendy żywieniowe - wegetariański, wegański i fleksitariański są godne uwagi rodzimych [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejKampania promująca naturalne produkty

Aktualności Rolnicze

Kampania promująca naturalne produkty  Dobiegła końca ogólnopolska kampania „Dobre, bo naturalne” zrealizowana przez Fundację Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA pod honorowym patronatem Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa. Przedsięwzięcie miało na celu promocję naturalnych, a zarazem ekologicznych produktów, które mają bezpośredni wpływ na nasze zdrowie. Niemal każdego dnia mamy styczność z artykułami i produktami zawierającymi [więcej...]

Artykuł o Tematyce EkologicznejSmak i zdrowie czyli ECO na WorldFood Warsaw

Informacje Prasowe

Smak i zdrowie czyli ECO na WorldFood Warsaw  Rynek żywności ekologicznej w Polsce stanowi zaledwie 0,5 % całego rynku spożywczego, ale jego wartość w ciągu ostatnich siedmiu lat wzrosła trzykrotnie do ponad 800 mln zł, a najnowszy raport prognozuje, że w kolejnym roku wartość rynku żywności ekologicznej wyniesie już ponad miliard złotych. W porównaniu z krajami Europy Zachodniej mamy jeszcze wiele do zrobienia, ale rynek BIO w naszym kraju rozwija się bardzo [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »