Hodowla i Rybołóstwo
Przyszłość rynku mięsa nie maluje się w jasnych barwach – musimy o nią zawalczyć!
08-04-2021
Spadek spożycia mięsa w Europie jest faktem. Wynika z szeregu czynników. Przede wszystkim zmian w stylu życia i świadomości konsumentów. Mięso, szczególnie czerwone, jest kojarzone z negatywnym wpływem na zdrowie, środowisko oraz dobrostan zwierząt. Według prognozy Komisji Europejskiej do 2030 roku roczne spożycie mięsa w Unii Europejskiej zmniejszy się o 1,1 kilograma i wyniesie 67,6 kilograma na mieszkańca. Europejczycy ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo