Dzieciaki Mleczaki – udane wakacje

Informacje Prasowe

Dzieciaki Mleczaki – udane wakacjeWakacje to czas relaksu, aktywnego wypoczynku, ale przede wszystkim okres wolny od obowiązków szkolnych. Jednak nie zapominajmy o prawidłowej diecie i aktywności fizycznej. Dieta powinna być bogata w nabiał, np. w takie produkty jak jogurty, kefiry, maślanki, ser twarogowy oraz żółty to jedne z najbardziej wartościowych produktów spożywczych. Mleko i jego produkty to bogactwo składników odżywczych. Znakomite [więcej...]

Mamy kota na punkcie mleka - Smaczne przepisy na „majówkę”

Informacje Prasowe

Mamy kota na punkcie mleka - Smaczne przepisy na „majówkę”  Przełom kwietnia i maja, czyli tradycyjna „majówka” to czas, gdy z gotowaniem wychodzimy na świeże powietrze. Grillowanie kojarzy nam się zazwyczaj z tłustymi potrawami. Ale wachlarz produktów jest tak szeroki, że możemy jeść i smacznie i zdrowo. Warto poeksperymentować chociażby z żółtym serem. Żółty ser, gdy jest jeszcze ciepły, nadaje potrawom aromatu. Polecamy prosty przepis na [więcej...]

DOBRE, SMACZNE, BO LUBUSKIE

Aktualności Rolnicze

DOBRE, SMACZNE, BO LUBUSKIE 26 lipca w godz. 11.00 – 17.00 Muzeum Etnograficzne w Ochli po raz kolejny zaprasza na imprezę plenerową – „Dobre, smaczne, bo lubuskie. Poznajemy smaki i tradycje świata”. Tego dnia jak co roku skansen wypełni się zapachami pieczywa, pierogów, domowych przetworów i wędlin. Zapraszamy na smaczną degustację Lubuskiej Izby Rolniczej! W tym dniu zainaugurowany zostanie Międzynarodowy Festiwal Folkloru. [więcej...]

ZDROWE, SMACZNE, ORYGINALNE, NASZE DANIA REGIONALNE

Aktualności Rolnicze

ZDROWE, SMACZNE, ORYGINALNE, NASZE DANIA REGIONALNE  Kalendarz wpisów Kwiecień 2015 P W Ś C P S N « mar       1 2 3 4 5 6 7 8 [więcej...]

SMACZNE, ZDROWE, ORYGINALNE, NASZE DANIA REGIONALNE

Aktualności Rolnicze

SMACZNE, ZDROWE, ORYGINALNE, NASZE DANIA REGIONALNEWarsztaty kulinarne w Bobowicku Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Zesłańców Sybiru w Bobowicku w dniu 20 kwietnia przygotował potrawy w ramach V edycji warsztatów kulinarnych „Smaczne, zdrowe, oryginalne, nasze dania regionalne”. Dyrektor Roman Nowak przywitał licznie przybyłych zaproszonych gości. Poza komisją konkursową (składającą się z przedstawicieli ARR, LODR, UMWL oraz [więcej...]

PODSUMOWANIE VI LUBUSKIEGO KONGRESU KOBIET

Aktualności Rolnicze

PODSUMOWANIE VI LUBUSKIEGO KONGRESU KOBIETVI Lubuski Kongres Kobiet odbył się 18 października 2014r. w Zielonej Górze pod hasłem Z wolnością nam do twarzy! W tegorocznej edycji tradycyjnie udział wzięły przedstawicielki lubuskiej wsi, delegatki Izby. Licznie zgromadzone panie, poza wysłuchaniem paneli pt. Jak kobiety wykorzystały 25 lat wolności? oraz Wizerunek kobiet w mediach, mogły wziąć udział w jednym z pięciu praktycznych paneli: Macierzyństwo – blaski [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »