Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności

Informacje Prasowe

Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności    Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Nowy rok to nowe wyzwania, także dla przedsiębiorstw związanych z segmentem spożywczym. Jedno natomiast jest niezmienne, certyfikacje żywności organizowane przez Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” już od 2011 roku. Pierwszy w tym roku audyt odbędzie się już 5 lutego w Sosnowcu a Loża Ekspertów oceni rodzimą żywność [więcej...]

XXXIV certyfikacja żywności już 30 października. Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu

Informacje Prasowe

XXXIV certyfikacja żywności już 30 października. Wyroby polskich producentów żywności pojawią się w Sosnowcu- Udział w tego typu przedsięwzięciach to doskonała możliwość promowania bardzo dobrej jakości wyrobów pochodzących z polskich upraw - informuje Ewelina Staniszewska z firmy PRIMAVEGA Sp. z o.o., wielokrotnego laureata programu „Doceń polskie”. Ostatnia w tym roku certyfikacja żywności odbędzie się już 30 października w Sosnowcu. Patronat nad atestacjami „Doceń polskie” sprawuje Minister Rolnictwa i [więcej...]

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniach

Informacje Prasowe

5 powodów dla których nie warto zapominać o śniadaniachOgólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   To najważniejszy posiłek w ciągu dnia, daje nam energię i siłę potrzebną do efektywnego funkcjonowanie zarówno rano, jak i po południu. Śniadanie - bo o nim mowa – sprzyja dobrej pracy mózgu, poprawia samopoczucie a także wspomaga odchudzanie. Oto 5 powodów dla których nie warto o nim zapominać! O doskonałych właściwościach [więcej...]

Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Trwają przygotowania do certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Już od 2011 roku Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” w ten sposób ocenia specjały należące do asortymentu polskich producentów żywności. Ostatnia tegoroczna certyfikacja odbędzie się 30 października. Tego dnia jury programu pozna walory żywności, która jak sami wspominają, [więcej...]

Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów

Informacje Prasowe

Specjaliści z branży spożywczej sprawdzili jakość polskich specjałów  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Świadomość rodzimych producentów żywności odnosząca się do jakości proponowanych specjałów, z roku na rok jest coraz wyższa. Dlatego też minioną, XXXIII certyfikację żywności podsumować można trzema wyrażeniami: różnorodność, wysoka jakość, ciekawe produkty. Organizowany w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego [więcej...]

Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenie

Informacje Prasowe

Menu w kolorze zieleni, czyli dlaczego barwa ma znaczenieDo Europy zawędrowały w kupieckich karawanach po to, by następnie rozprzestrzenić się jako uprawy. Początkowo budziły niechęć i skrajne emocje, jednak w rezultacie na stałe zagościły w naszym menu. Warzywa – bo o nich mowa - szczególnie te zielone, uznawane są obecnie za jedne z najzdrowszych propozycji kulinarnych. Zawarty w nich barwnik – niedoceniany chlorofil - odpowiada za poprawę zdrowia, zwiększenie energii [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »