Cykoria na trzy sposoby

Informacje Prasowe

Cykoria na trzy sposoby  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach. Cykoria, bo o tym warzywie mowa, jest znana i ceniona zwłaszcza [więcej...]

Na majówkę!

Informacje Prasowe

Na majówkę!  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Wiosenna aura to idealny pretekst, by wybrać się na ucztę w plenerze. Podpowiadamy co zabrać na łono natury i o czym pamiętać organizując piknik. Na majówkę! Promienie słońca i budząca się do życia po zimowym śnie przyroda zachęcają, by „wrzucić na luz”. Spotkanie w plenerze nie musi być bardzo formalne. Zamiast porcelanowej zastawy [więcej...]

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności

Informacje Prasowe

Program „Doceń polskie”: 25 kwietnia odbędzie się XXVIII audyt żywności  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Pierwsza atestacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbyła się w kwietniu 2011 roku. Od tego czasu, członkowie Loży Ekspertów obradują co kwartał: indywidualnie sprawdzają wszystkie produkty spożywcze zgłoszone do oceny i przyznają certyfikaty jakości wyróżniającym się propozycjom. [więcej...]

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017

Informacje Prasowe

Laureaci programu „Doceń polskie” podsumowują rok 2017  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Jak branża spożywcza ocenia rok 2017? Czym zaskoczyły minione miesiące, jakie nowe trendy pojawiły się na rynku i co przyniesie przyszłość? Między innymi te pytania zadaliśmy laureatom Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Swoimi spostrzeżeniami dzielą się przedstawiciele siedmiu firm. Producent herbat; spółka [więcej...]

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

XXVII atestacja żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”   Nabiał, pieczywo, mąki, mięsa, oleje; łącznie - 142 produkty oceniono w trakcie pierwszej w tym roku atestacji żywności programu „Doceń polskie”. Wyroby niemal 70 wytwórców z całej Polski zostały sprawdzone indywidualnie przez członków Loży Ekspertów. Ci zaś znakiem jakości „Doceń polskie” uhonorowali [więcej...]

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”

Informacje Prasowe

Pierwszy w tym roku audyt żywności programu „Doceń polskie”  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     XXVII atestacja żywności organizowana w ramach programu „Doceń polskie” przeszła do historii. Dnia 31 stycznia br. specjaliści z branży spożywczej ocenili 142 wyroby z oferty 66 polskich producentów. Zgodnie z regulaminem programu, certyfikatem jakości nagradzane są tylko te z nich, które otrzymają od członków [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »