Aktualności
Nowinki w żywności - rozwój, czy zagrożenie dla zdrowia?
14-10-2014
Komisja ds. środowiska i zdrowia publicznego (ENVI) dyskutuje nad sprawozdaniem dotyczącym tzw. nowej żywności. Celem proponowanych rozwiązań jest dokładne ujęcie produktów w ramy prawne i przygotowanie odpowiedniej ścieżki ich autoryzacji w Europie. Propozycja uaktualnienia przepisów została przedstawiona już w 2008 r. przez KE, ale została odrzucona przez polityków, ze względu na obejmowanie produktów żywnościowych pochodzących z klonowanych ...
Komentowane
1 Dość eko-terroru!
Aktualności
2 Nowy członek zarządu w Janowie Podlaskim
Aktualności
3 Czekała na pieniądze za byki
Hodowla i Rybołóstwo
4 Prezes Fundacji Wsparcia Rolnika POLSKA ZIEMIA Szczepan Wójcik o wyzywaniach Wspólnej Polityki Rolnej
Aktualności
5 Zakaz hodowli zwierząt futerkowych w Polsce? Ucierpią ludzie i gospodarka
Hodowla i Rybołóstwo