shiuz__750 x 100 px_1

#KupujŚwiadomie na grilla – PRODUKT POLSKI

Aktualności Rolnicze

#KupujŚwiadomie na grilla – PRODUKT POLSKI30 lipca br. w obecności Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jana Krzysztofa Ardanowskiego oraz Zastępcy Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Marcina Wrońskiego przedstawiciele polskich organizacji reprezentujących sektor produkcji mięsa i jego przetworów zachęcali konsumentów do świadomego kupowania produktów przeznaczonych na rodzinne grillowanie i wybierania w sklepach polskiego mięsa z certyfikatami [więcej...]

Wakacje na zielono

Informacje Prasowe

Wakacje na zielonoLato, ciepła pogoda, odpoczynek na świeżym powietrzu. W Polsce trwa pełnia grillowego sezonu. Towarzyszy mu różnorodność sezonowych produktów, które dostarczą wspaniałych i zdrowych doznań kulinarnych. Jednym z warzyw, które poleca się na grilla jest brokuł. Brokuł to niezwykle wartościowe warzywo zawierające mnóstwo witamin i składników mineralnych. Jego właściwości są doceniane przez [więcej...]

PIKNIK WIEPRZOWY w Lidzbarku Warmińskim!- ZAPRASZAMY

Aktualności Rolnicze

PIKNIK WIEPRZOWY w Lidzbarku Warmińskim!- ZAPRASZAMY  Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza oraz Burmistrz Lidzbarka Warmińskiego zapraszają wszystkich, którzy cenią smak i wartości odżywcze polskiej wieprzowiny na Piknik Wieprzowy, finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego. Celem imprezy jest zachęcenie konsumentów do większego spożycia mięsa wieprzowego i jego przetworów, zapoznanie z walorami smakowymi i wartościami odżywczymi produktów [więcej...]

#Kupuj Świadomie na grilla – PRODUKT POLSKI

Aktualności Rolnicze

#Kupuj Świadomie na grilla – PRODUKT POLSKI 30 lipca br. w obecności Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jana Krzysztofa Ardanowskiego oraz Zastępcy Dyrektora Generalnego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa Marcina Wrońskiego przedstawiciele polskich organizacji reprezentujących sektor produkcji mięsa i jego przetworów zachęcali konsumentów do świadomego kupowania produktów przeznaczonych na rodzinne grillowanie i wybierania w sklepach polskiego mięsa z certyfikatami [więcej...]

Apetyczny aromat raka

Informacje Prasowe

Apetyczny aromat raka Grillowanie jest bardzo popularnym sposobem przyrządzania posiłków. Od początku maja do końca września Polacy poświęcają na tę czynność około 100 godzin, nie zawsze zdając sobie sprawę, że ta przyjemna forma spędzania czasu może mieć negatywny wpływ na ich zdrowie. Nie chodzi tu tylko o potencjalną szkodliwość grillowanych potraw, lecz także o opary, które wdychają uczestnicy przyjęcia, a przede wszystkim [więcej...]

Wołowina i dziczyzna na grilla

Informacje Prasowe

Wołowina i dziczyzna na grilla  Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”     Sezon grillowy w pełni, ale jeszcze nie jest za późno, by poprawić swoje umiejętności i przygotowywać mięso niczym profesjonalista. Wskazówkami i inspiracjami dzielą się laureaci programu „Doceń polskie” z branży mięsnej.   W jednej z książek Jonathana Carrolla znajdziemy zdanie „Grilla musiał [więcej...]

Ta strona korzysta z plików COOKIES. więcej »